Længe før miljørigtigt byggeri havde den fokus, det har i dag, producerede Søren Peder Sørensen og Harresø Byggeforretning passivhuse til både private og erhvervslivet. Virksomheden er stadig i front, men har i dag lagt sit fokus på erhvervsbyggeriet.

– Vi bygger huse i træ, men som en naturlig udvikling af byggebranchen, og som så mange andre virksomheder, har vi valgt at specialisere os yderligere, så vi til stadighed kan producere til konkurrencedygtige priser, forklarer Søren Peder Sørensen.

– Som standard bygges alle Harresø Byggeforretnings bygninger i lavenergi eller som Passivhuse, og interessen for erhvervsbyggeri i træ er markant stigende i disse år. Dette skyldes både et øget fokus på klima og indeklima samt det faktum, at det generelt er billigere at bygge i træ. Jeg er selvsagt en smule inhabil i den betragtning, men jeg vil alligevel tilføje, at du kan få en helt anden og meget smukkere æstetik, når du bygger i træ. Noget virksomhederne i høj grad har fået øjnene op for, siger Søren Peder Sørensen med et smil.

40 års erfaring og stor fleksibilitet

Harresø Byggeforretning leverer derfor i dag et stort antal færdigbyggede vægelementer til netop multihaller og etagebyggerier. Senest har man leveret træ-skeletterne til 14 privatboliger, de såkaldte Fjordhuse, til Ringkøbing-Skjern Boligforening. I øjeblikket arbejder virksomheden med montage af industrihaller facadehøjde på 16 meter i højden.

– Træbeklædning, som du i dag finder i stadigt flere erhvervsbyggerier, er noget billigere end beton- og murstensbyggeri, men for mange virksomheder er det også afgørende, at vi kan tilbyde en væsentlig større fleksibilitet i forbindelse med sådant byggeri.

– Med mere end 40 års erfaring indenfor trækonstruktioner har vi tillige en del “at byde ind med”. Noget virksomhederne også påskønner og er lydhøre overfor. Vi leverer p.t. en del træelementer til fabriksfacader og kan beklæde dem med træ i op til 11 meters højde – både ud- og indvendigt, siger Søren Peder Sørensen.

Han har gennem alle årene selv forestået den daglige ledelse af virksomheden, og med en flad organisationsstruktur er der i Harresø Byggeforretning ikke langt fra idé til handling.  Der er gennem årene udført mange specialopgaver, som har udfordret Søren Peder Sørensens egen og medarbejdernes kreativitet og faglighed, altid løst til kundernes tilfredshed.

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.