Med 30 års erfaring i bygge- og tømrerfaget er der plads til at fordybe sig i detaljerne, når Byggefirmaet Ove Jensen arbejder med renoveringer og ombygninger. 

En ældre ejendom i centrum er Vejle er lige nu ved at blive sat i stand fra A til Z. Bag renoveringen står lokale Byggefirmaet Ove Jensen A/S, der har mange års erfaring i håndværkerfagene.

Derfor er ombygningen af ejendommen i Foldegade en smal sag, selvom bygningen både skal efterisoleres, indrettes mere moderene og samtidig bevare sit originale udtryk.

– Bygherrer ville istandsætte ejendommen med respekt for det udtryk, som ejendommen har, og samtidig kommer der en frisør ind som lejer, som ønsker at få istandsat ejendommen indvendigt med et mere moderende udtryk, fortæller Henrik Jensen, der er adm. direktør i Byggefirmaet Ove Jensen A/S.

Blandt andet får den treetagers ejendom nye vinduer, som bevarer det gamle facadeudtryk, men sikrer et ordentligt energiforbrug. Byggefirmaet bevarer de originale lofter, mens tagetagen får nye karnapvinduer, der giver mere dagslys og bedre mulighed for at indrette kontor.

– Vi går gerne i dybden med detaljerne på et byggeri. Uanset om det er en fag- eller hovedentreprise på de mindre om- og tilbygninger, er det vigtigt, at alt rammer kundens forventninger og ønsker, siger Henrik Jensen.

Fremtidssikrer ejendomme

Netop energirenovering er en vigtig del af ombygningen i Foldegade. Ejendommen bliver efterisoleret udvendigt med facadepus, som skal fremtidssikre den og give bedre energiforbrug.

På grund af de høje energikrav til bygninger i dag, er det en type opgave, som Byggefirmaet Ove Jensen A/S gør mere og mere af.

– Skibet trækker i den retning, det er der ingen tvivl om. Vi har lavet mange energirenoveringer, hvor vi isolerer både lofter, vinduer og vægge for at sikre energiforbruget, forklarer Henrik Jensen.

Desuden har Byggefirmaet Ove Jensen A/S de seneste par år arbejdet med såkaldte CLT-byggerier, hvor der bliver bygget i træ, som er mere CO2-venligt. 

– CLT-elementerne er klart nyt for os, men eftersom vi har egen produktion af tømrer- og snedkerarbejde, falder det godt ind i vores ekspertise her i virksomheden, siger Henrik Jensen.

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.