Head Energy Denmark i Esbjerg har succes som rådgiver for store aktører som Ørsted, Vattenfall og Siemens Gamesa i forbindelse med etablering af nye havvindmølleparker. Ordentlighed og kompetente medarbejdere er virksomhedens varemærke.

Centralt på havnen i Esbjerg ligger Head Energy Denmarks kontor, men de 40 medarbejdere er svære at få øje på. Den gode forklaring er, at de ansatte er udstationeret hos kunderne i kortere eller længere perioder for at udføre specialopgaver.

– Vores medarbejdere er specialister i blandt andet design af fundamenter, kabler, projektledelse og sikkerhed i etablering af havvind, så de er efterspurgt mange steder. Typisk arbejder de fra et par måneder til to år på et projekt et sted i Europa eller Asien, siger Anders Frederiksen, der er General Manager i Head Energy Denmark.

Lokal rådgiver i havvind hjælper de store på vej 2

Et match på værdier

Virksomheden er en del af den norske koncern Head Energy, der traditionelt har arbejdet med olie og gas, men med Esbjerg-afdelingen i 2016 for alvor satsede på havvind.

– Nordmændene var interesserede i havvind, og der var vi her i Vestjylland et godt match. Vi har de samme værdier i forhold til ordentlighed, åbenhed, og at en aftale er en aftale. Det er gået rigtig godt, og kunderne siger, at vi lytter, forstår og leverer det, de beder om, fortæller en tilfreds Anders Frederiksen.

Kunderne er fx Ørsted, Vattenfall og Siemens Gamesa, der har brug for ekstra specialviden og specialister i flere faser i forbindelse med etablering af havvindmølleparker. Det gælder også snart de store Power-to-X- projekter i Esbjerg. Head Energy Denmark finder så den helt rigtige person til opgaven.

– Vi skal gøre os attraktive hos medarbejdere og kunder. Derfor er et inkluderende miljø, den gode relation og dialog helt afgørende for os. Det skal være attraktivt at være her, og en ekstra dimension er, at vi kan tilbyde medarbejderne stor variation i arbejdet, siger Anders Frederiksen.

Nye talenter udvikles

Han og Head Energy Denmark brænder for at udvikle nye talenter til branchen. Det sker for eksempel i et innovativt og succesrigt samarbejde med flere aktører i industrien og relevante uddannelsesinstitutioner eksempelvis i Esbjerg.

– Vi har brug for mange talenter i den voksende branche for havvind. Det kan være skibsførere, maskinmestre eller ingeniører, men de skal udvikles på en mere effektiv måde end i dag, hvor der er en del tøven med at trække de unge helt ind i maskinrummet, så de får appetit på havvind, siger Anders Frederiksen.

Det er ikke tilfældigt, at Head Energy Denmark har hejst flaget i Esbjerg, da byen er Nordeuropas største havn for udskibning af komponenter til havvind.

– Vi lever af dygtige mennesker, så vi skal være her, hvor miljøet og uddannelsesinstitutionerne ligger. For os giver beliggenheden let adgang til at komme i dialog med både kunder og kommende medarbejdere, så byen er på alle måder et perfekt sted, siger Anders Frederiksen.

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.