Én af Koldings største boligorganisationer ALFABO har en klar ambition om at være medspiller på byudviklingen i fjordbyen. Et håndgribeligt resultat af den strategi er nybyggeriet Campus II, som til december kan byde studerende indenfor i bynære ungdomsboliger.

Byudvikling i Kolding midtby og det almene boligselskab ALFABO er to tæt forbundne størrelser. Fornyeligt stod et projekt med 39 familieboliger færdigt i Warmingsgade, og til december kan de første studerende kalde ungdomsboligerne i nybyggeriet Campus II for hjem. Det glæder bestyrelsesformanden i ALFABO, Bent Jacobsen, at boligselskabet sætter sit eget præg på Kolding.

Efterspurgte boliger i midtbyen

– I ALFABO vil vi gerne tage aktiv del i udviklingen af Kolding By, fordi vi som boligorganisation lever af at tilbyde boliger, som vores medlemmer efterspørger. Og så er et attraktivt Kolding i udvikling, som folk gerne vil bo i, med til at smitte af på ALFABO, der har en stærk forankring i Kolding, siger Bent Jacobsen.

Med de to projekter har ALFABO fået skabt sig en god platform med boliger i midtbyen.

– Tidligere rådede vi kun over ældreboliger i midtbyen, men med Campus II-projektet og byggeriet af familieboliger i Warmingsgade har vi både været med til at skabe byudvikling i Kolding og fået efterspurgte ungdoms- og familieboliger til udlejning i midtbyen, siger Bent Jacobsen.

Alfabo 2

Bynære og moderne ungdomsboliger

Han ser frem til, at Campus II står klar til indflytning midt i december. Det ni etager høje nybyggeri består af 46 studieboliger og 15 familieboliger og er beliggende tæt på midtbyen, ligesom bygningen er i kort gåafstand til flere af Koldings uddannelsessteder som for eksempel Syddansk Universitet, Designskolen og IBC Kolding.

– Jeg glæder mig til at se ALFABOs bidrag til Design City Kolding-projektet færdiggjort med CAMPUS II. For fem år siden stod Campus Living Kolding – det daværende Campus I – færdigt med 64 studieboliger. Nu er vi klar til at præsentere Campus II for de studerende, og dermed er Campus-grunden færdigbygget, siger Bent Jacobsen.

– I ALFABO er vi – som én af Koldings største almene boligorganisationer – stolte af at kunne bidrage til at gøre Kolding til en attraktiv studieby med byggeriet af de to Campus-bygninger med nye og moderne studieboliger, siger Bent Jacobsen.

Ungdomsboligerne i Campus II udlejes gennem StudentKolding og familieboligerne gennem ALFABO.

Alfabo Logo

Advortorial skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.