Et salgskontor og tre medarbejdere. Sådan begyndte Danmarks største XL-Byg Pro. Til april fylder XL-Byg Pro Brejnholt på Marsallé i Horsens et år.

For direktør Jan Busk har opbygningen været en spændende udfordring, for det er ikke hver dag, at der bliver slået søm i til en helt ny trælasthandel i Danmark. Jan Busk og de 16 ansatte i XL-Byg Pro Brejnholt Horsens kan se tilbage på en tid præget af pionerånd og lysten til at skabe fundamentet for en tømmerhandel målrettet professionelle kunder.

– Det er første gang i mine mere end 30 år i branchen, at jeg prøver at bygge en ny tømmerhandel op, og det har været en god oplevelse. Fra at finde de rigtige ansatte med entreprenørånd og bygge en kultur til at skabe rammerne for en tømmerhandel, som matcher behovet hos de professionelle kunder i Horsens. Så har det lige været mig, for jeg elsker at skabe og udvikle noget i samarbejde med et dedikeret team, siger Jan Busk.

Første år i Horsens en succes

Resultaterne af det hårde arbejde med at skabe Danmarks største XL-Byg Pro på 9000 kvadratmeter er ikke udeblevet.

– Vi er blevet taget rigtig godt imod af områdets entreprenører og håndværkere. Salgsmæssigt har vi nået tal, som vi ikke turde håbe på i det første år. Vi har været begunstiget af, at der er godt gang i byggeriet i Horsens. Resultaterne er medarbejdernes fortjeneste. De går gennem ild og vand for vores forretning og ikke mindst vores kunder, siger Jan Busk.

Tømmerhandel med den rigtige beliggenhed

Med en trælast rettet mod professionelle er beliggenheden væsentlig sammen med kompetent sparring. Strategien handler om den rigtige beliggenhed, det rette sortiment og dygtige medarbejdere.

– Det skal være nemt og hurtigt at handle hos os, for tid er penge for håndværkerne. Vi har den helt rigtige placering i Horsens med gode tilkørselsforhold og kun fem minutter til motorvejen. Udefra ligner vi en lagerbygning, men kunderne bliver imponeret, når de kommer ind og ser, hvordan forretningen er bygget op og vores store produktsortiment, siger Jan Busk.

– Vi er opbygget med en håndværkerbutik i midten, en hal til murere og entreprenører og en hal til tømrere og snedkere. Det sikrer, at kunderne let finder de produkter, som de skal bruge, og hurtigt kommer videre, siger Jan Busk.

Trælasten leverer mange varer direkte fra leverandørerne ud på byggepladserne med sin egen vognpark.

– Det giver os en stor fleksibilitet, at vi har vores egne biler på Marsallé. Vi kan rykke hurtigt, når kunderne skal have leveret på byggepladserne, siger Jan Busk.

Advertorial skrevet af Speakloud for XL-Byg og Jysk Fynske Medier.