Mindet 6 bliver livsnerven i et grønt og livligt område på Sydhavnen i Aarhus, hvor Olav de Linde vil binde det historiske og nye Aarhus sammen i et samlingspunkt for århusianerne i det gamle industriområde på havnen.

Konkret bliver den gamle industribygning på Mindet 6 renoveret, og igennem knap en tredjedel af bygningen skal det 150 meter høje nybyggeri skyde op som et nyt vartegn på havnen i Aarhus.

For Olav de Linde er muligheden for at skabe et nyt sted, hvor folk kan mødes, vigtig. Det mangler der nemlig, mener ejendomsselskabets grundlægger af samme navn.

– Byen mangler de intime torvepladser, hvor man kan mødes og være. Dem laver vi i det her område. Vi skaber et miljø, hvor hr. og fru Aarhus kan hænge ud, når de er inde at købe en kop kaffe, et par sko eller blive tatovereret, siger Olav de Linde.

Den gamle industribygning skal danne rammerne for de sjove og nære forretninger. Et kunstgalleri, en cykelforretning, barbershop og måske en lille grønthandler og en café.

Arealet, der omfavner bygningen, skal ose af det gamle Aarhus med torvepladser og rum til at mødes. Udover at omkring 70 procent af den gamle bygning består, bliver området ud fra bygningen belagt med gamle brosten og jernbaneskinner for at understrege det historiske udtryk.

Visionen er at bygge det nye byggeri sammen med den eksisterende bygning. Selve sammensmeltningen sker på industribygningens 2.000 kvadratmeter store taghave, der omkranser det nye, men også opholdsstederne i byrummet omkring den eksisterende bygning skaber en samhørighed.

– Her kommer til at være fri adgang for alle. Her kan århusianerne og byens gæster købe en is eller nyde en kop kaffe i grønne opgivelser med udsigt til de små drivhuse og orangerier, vi placerer på taget, fortæller Olav de Linde.

Olav de Linde

Grønt byggeri

Det bliver ikke kun med det blotte øje, at man kan fange det grønne på Mindet 6. Udover den grønne taghave, træerne og havet, der skvulper op ad havnekanten, er der også tænkt mange grønne tanker i selve byggeriet.

Så vidt muligt skal hele stueetagen i den gamle bygning istandsættes med genbrugsmaterialer, som hentes fra ejendomsselskabets eget lager, blandt andet fliser fra det nedlukkede statshospital i Risskov.

Solpaneler og tre vindmøller vil kunne anes på toppen af den 150 meter høje bygning, og de pæle, der skal i jorden, indeholder slanger, der kan trække varme op fra jorden til nybyggeriet.

– Der er en vis volumen i det, men tankerne og det vi skaber, har vi lavet i mange år. Vi har en vis erfaring i, hvordan det skal opbygges, for at det fungerer bedst. Både for bygningen, men også for omgivelserne omkring den, forklarer Olav de Linde.

– Mindet 6 bliver et nyt, gammelt område, hvor alle byens borgere forhåbentlig vil elske at komme for at arbejde, mødes og hygge sig, siger Olav de Linde, der håber, at byggeriet kan starte i foråret 2022.

Skrevedt af Speakloud for Jysk Fynske Medier