Eriksen Group sætter arkitektfaget i højsædet, når nye byggerier skal tegnes og udvikles på kontoret i Aarhus. Senest er opførslen af Randersvejs nye ”bjergkæde” Nordbjerg startet, og byggeriet bliver et af de største byggerier, som virksomheden har gennemført.

Eriksen Group startede i 1985 som Eriksen Arkitekter, og spørger man indehaver og direktør Freddie Eriksen, så er arkitekturen stadig prioriteret højt i virksomheden, selvom projekterne griber om sig, og ejendomsporteføljen vokser.

– Vi arbejder både med udvikling, rådgivning og entreprise. Det medfører, at vi kan styre processen og fastholde arkitekturen, til byggeriet står færdigt, og derved undgår vi, at der for byggeriet træffes forkerte beslutninger, siger direktør Freddie Eriksen.

– Vores byggerier skal være noget, århusianerne har lyst til at kigge på. De skal patinere og være smukke i mange år. Arkitekturen skal afspejle en tidløs formgivning, der er i harmoni med omgivelserne, siger han.

Uanset om projektet er en detailbutik eller et nyt byområde, er målet altid at skabe et stærkt byggeri, både arkitektonisk og bæredygtigt. Det giver den mest optimale løsning for alle, uanset om bygherren hedder Eriksen Group eller er en ekstern partner.

Randersvej Birdseye

Nordisk islæt

Det nyeste projekt, hvor Eriksen Group netop har sat spaden i jorden, er boligområdet Nordbjerg i det nordlige Aarhus. Navnet Nordbjerg er hentet fra det historiske Aarhus, men afspejler også selve byggeriet, der smyger sig som en bjergkæde op ad Randersvej.

– Det er et af de større byggerier, vi har gennemført i eget regi, og det er placeret ved en af byens vigtigste indfaldsveje. Vi forventer, det kommer til at forskønne det indtryk, man får af Aarhus, når man kommer til byen, fortæller Freddie Eriksen.

– Vi har set meget på, at skalaen på byggeriet passer til omgivelserne, og at vi skaber en samhørighed, samtidig med at det bidrager med nytænkning. Derfor har det været vigtigt for os at etablere nogle rigtig fine grønne områder mellem bygningerne for at åbne området op, siger han.

Det er især de asymmetriske tage, der giver indtrykket af en bjergkæde, som er et andet udtryk, end bilisterne på Randersvej er vant til. Eriksen Group ynder ofte at bygge i tegl, og de lyse teglfacader bearbejdet med mynstertegl giver hele området på Nordbjerg et nordisk udtryk.

– Vi har ikke som sådan et mål om at skabe en ny trend med vores arkitektur, men vi står inde for det, vi laver, og projekterne afspejler det, vi kalder hverdagsarkitektur. Det skal være ordentligt, understreger Freddie Eriksen.

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier