De vestjyske byer byder på mange skønne steder med natur, kultur og hygge. Dagene kan bruges på alt fra fisketure, bagedage til en tur i indendørs legeland. Selv hvis regnen siler ned, inviterer Vestjylland til sjov og aktiviteter for hele familien.

Når solen står højt på en skyfri himmel, er det nemt at tage til stranden eller køre en tur i sommerlandet, men selv i dårligt vejr byder Vestjylland på en hel del aktiviteter for hele familien. Blandt andet findes der en lang række museer, svømmehaller og ikke mindst Bork Legeland, hvor alle kan nyde mange timer.

Ude omkring Ringkøbing Fjord er der flere svømmehaller, blandt andet i Tarm, Skjern og Nr. Nebel. Svømmehallen kan nemt blive en erstatning for den tid, man ellers skulle have brugt på at bade og hygge ved stranden.

Bliver svømmehallen for meget vandplasken, er der også mulighed for at tage i Bork Legeland, et indendørs legeland, hvor der er aktiviteter for hele familien. Børnene kan hvinende begejstres i cirkus eller lege røver og soldater på legeborgen, mens forældrene tager en gladiatorkamp. Hele familien kan konkurrere med en turnering i airhockey eller streetfodbold sammen, give den gas på trampolinerne eller holde vejret på rodeotyren.

Hygge i sommerhuset

Når alle er trætte efter de store, vilde aktiviteter i legelandet, indbyder Vestjyllands hyggelige natur også til bare at bruge afslapning i sommerhuset.

Udover de klassiske aktiviteter for hele familien som at spille et brætspil eller se en film sammen under dynerne, er der andre ting, man kan få en regnvejrsdag indenfor til at gå med. For eksempel en miniversion af “Bagedysten”, der hurtigt kan arrangeres. Det er sjovt og en nem måde at få kage til filmaftenen, eller brød til når solen igen skinner, og turen går ud i den vestjyske natur.

 Vandkanten på de vestjyske strande bugner med sjove fund, muslingeskaller, sten og træ, som kan bruges i et lille kreaværksted hjemme i sommerhuset. Så kan bedsteforældrene få en personlig gave fra ferien.

Frisk tur ud i regnvejret

Vestjylland er også kendt for sine høje bølger og blæsevejr i strandkanten. Der er derfor rig mulighed for at køre en tur til Vesterhavet og for alvor blive blæst igennem. Det kræver nok et ekstra sæt tøj og gummistøvler. Hvis familien har mod på mere natur, er der også en hel del skovområder og plantager i det vestjyske, som indbyder til en hyggelig skovtur.

De vestjyske byer har flere havne til både lystfiskeri og sejlbåde. Derfor er det nemt at finde en havn, hvor man kan leje fiskestænger og se, hvem der kan fange aftensmaden. Nogle af havnene er rige på caféer og restauranter som for eksempel i Hvide Sande, Ringkøbing eller Bork.

I det hele taget byder Vestjylland på en masse sjov for hele familien, både indendørs og udendørs. Så selv når det danske sommervejr viser sig fra sin mindre gode side, kan en sommerhustur ved Vesterhavet nemt blive en rigtig hyggelig ferie.

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.