Billund Aquaculture udvikler miljøvenlige fiskeopdrætsanlæg. Virksomheden opererer i over 20 forskellige lande og har sat et tydeligt aftryk på den bæredygtige fødevareproduktion. Faktisk har hver 3. portion laks, der spises i verden, været en tur igennem et af Billund-virksomhedens anlæg. 

– Vi udvikler, designer og bygger miljøvenlige fiskeopdrætsanlæg til bæredygtig produktion af især laks. Laks er populær, fordi det er en mere CO2-venlig produktion sammenlignet med produktion af landbrugsdyr. Udover at producerer anlæg til lakseopdræt, er også opdrættere af blandt andet ørreder, ål og sushifisk at finde i kundegruppen, fortæller Steffen Busk Jespersen, direktør hos Billund Aquaculture A/S. 

Væksteventyr skaber nye arbejdspladser

Sammen med Billund Aquaculture er han på et væksteventyr, der for alvor fik vind i sejlene, da lande som Chile og Norge fik øjnene op for fordele ved anvende virksomhedens teknologi. I dag opererer de i 20 forskellige lande og har over 200 ansatte i Danmark og kontorer i Chile, Norge, Australien og USA. Men de godt 200 ansatte er langt fra nok.

– Vi oplever en kæmpe efterspørgsel på vores miljøvenlige og bæredygtige anlæg, og vi søger konstant nye biologer, bygningsingeniører, projektledere og montører. Vi arbejder i en spændende branche og har en størrelse, der giver rigtig mange udviklingsmuligheder for nye ansatte, der bliver en del af et stort og professionelt team, hvor de får mulighed for at udbrede verdensførende bæredygtig teknologi, fortæller Steffen Busk Jespersen.

Miljøet er i fokus hos Billund Aquaculture

Billund Aquaculture udvikler produktionsanlæg, hvor vandgenvindingsteknologien RAS (Recirculating Aquaculture Systems) anvendes. Vandforbruget i et RAS-anlæg er på blot 2 procent sammenlignet med et traditionelt fiskeopdrætsanlæg, og så har teknologien især fokus på, hvordan man bedst muligt optimerer fiskeopdrætsanlæggene biologisk. 

– Der anvendes ikke antibiotika eller anden medicin i anlæggene. Produktionen er stabil og forudsigelig. Sammenlignet med konventionelle fiskeopdræt er de lukkede fiskeopdrætsanlæg upåvirkede af vind og vejr. Ingen oversvømmelser, alger eller andre naturpåvirkninger, ligesom anlæggene er 100% ”flugtsikre”, hvilket betyder, at ingen fisk kan slippe ud eller ind, fremhæver Steffen Busk Jespersen. 

Kom med på en verdensomspændende rejse

Har du lyst til at komme med på en bæredygtig verdensomspændende rejse sammen med Billund Aquaculture? Så send dit CV og et kort skriv, lyder opfordringen fra direktør Steffen Busk Jespersen. 

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.