Det står ikke stille hos den almene boligforening Albo, der har både nybyggeri og renovering i gang. Den nylige sammenlægning har givet Albo flere muskler. 

– Efter sammenlægningen af Odinsgaard og AAB har vi fået nye muligheder, og selvfølgelig er der mange projekter i gang. Men det er fedt at have fået både flere hænder og stærkere muskler at arbejde med, lyder det fra Steffen Møller Borgbjerg, der sammen med Michael Meldgaard er direktør for Albo. 

De to almene boligforeninger slog sig sammen til Albo i januar 2022, og det har givet en samlet medarbejderstab på 70 ansatte, der har fået mulighed for at specialisere sig i stedet for at skulle favne bredt. 

– Det gavner vores medarbejdere, men i sidste ende gavner det især vores beboere, og de kommer alt andet lige i første række, siger Steffen Møller Borgbjerg. 

Større projekter på vej  

Lige nu er der gang i nybyggeri af 30 familieboliger, 26 i Østbirk og 4 på Endelave. Om kort tid starter desuden opførslen af 12 familieboliger på Nørrestrand og desuden 50 ungdomsboliger og 25 familieboliger på Honnørkajen i Horsens. 

Her bliver Albos almene boliger en del af et større boligområde med i alt 170 nye boliger. Det nye område bliver et helt nyt byrum i forlængelse af den planlagte havnepromenade, hvor der både bliver café og fælleshus, og endda et havnebad lidt længere nede ad promenaden.

– Vores fornyede styrke giver mulighed for projekter som boligerne på Honnørkajen. Det bliver fantastisk også at kunne tilbyde vores beboere den slags nybyggeri, siger Michael Meldgaard. 

Samtidig er totalrenoveringen af 54 boliger i gang i Odinsparken i Gedved og 45 boliger i Humleballe. Boligerne er opført i 70’erne og trængte efterhånden til en gennemgribende renovering. 

Huslejen holdes i ro

For Steffen Møller Borbjerg, Michael Meldgaard og kollegaerne i bestyrelsen og direktionen hos Albo er det vigtigt at understrege, at sammenlægningen ikke har betydet store ændringer for beboerne, bortset fra et større udbud af boliger. 

– Med sammenlægningen har vi sikret os, at huslejen bliver holdt i ro. Det betyder meget for beboerne, især i denne her vinter, siger Steffen Møller Borbjerg. 

– Nu kan vi i højere grad fokusere på vores kerneopgave om at løfte et større boligsocialt ansvar i Horsens og omegn og yde en bedre service til vores beboere, supplerer Michael Meldgaard. 

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier