Navnet FW Rørteknik lyder måske ikke bekendt, men i Roust ved Varde ligger den familieejede virksomhed, som i mere end 30 år har specialiseret sig i at bygge store tanke til drikkevand og energi i Danmark og resten af verden.

FW Rørteknik er et eksempel på, at en mindre virksomhed kan skabe noget stort og være en rigtig spændende arbejdsplads. 

– I princippet kan vi bygge alle slags tanke, men efterhånden er det mere grøn energi, vi beskæftiger os med, hvor vores medarbejdere er med til at gøre en forskel for klimaet. I øjeblikket er vi ved at bygge en 10.000 m3 stor akkumuleringstank for et fjernvarmeselskab i Estland, der fungerer som en kæmpe termokande, som typisk anvendes til at lagre energi i form af varme. De udføres i forbindelse med energioptimering med forskellige typer energikilder og for at skabe leveringssikkerhed, forklarer direktør for FW Rørteknik, Ella Lundberg Lambertsen.

En attraktiv arbejdsplads

Den ordreproducerende virksomhed med 40 ansatte har base i Roust, men selve produktionen af tankene foregår hos kunderne, hvor et af de selvstyrende teams på 3-9 ansatte rykker ud og slår sig ned i en periode.

– Det kan være en tank, der skal bygges i Vrå, Norge eller Østrig, hvor medarbejderne får stor frihed under ansvar samtidig med, at de får en oplevelse ved at rejse ud, siger Ella Lundberg Lambertsen.

FW Rørteknik er en attraktiv arbejdsplads med trofaste medarbejdere, og lærlingene fortsætter gerne, når de er udlært.

– Det er dejligt, at de kan lide at være her. Jeg tror, det skyldes, at vi er ret familiære, og så er vi ordentlige. Det gælder hele vejen rundt, og i forhold til medarbejderne er det vigtigt, at de har et ordentligt arbejdsmiljø, medbestemmelse og altid kan komme til mig, hvis der er noget, der brænder på, siger Ella Lundberg Lambertsen.

FW Rørteknik 2

Som andre specialiserede virksomheder vil direktøren gerne have flere faglærte montører, smede og værkstedsansatte, og de må gerne komme fra lokalområdet. Hos FW Rørteknik får de til gengæld mulighed for at udvikle sig.

– Her er et højt fagligt niveau med mange tekniske finesser. Vi sørger for, at man kan prøve sig selv af ved at skifte funktion. Det kan være som en af vores tidligere lærlinge, der har prøvet at bygge tanke, være formand og som vi sendte på et kursus i engelsk og tysk, så han stod bedre, når han skulle til udlandet, fortæller Ella Lundberg Lambertsen.

Blikket er rettet mod udlandet

Hun overtog direktørstolen fra sin far i 2018 i FW Rørteknik, der oprindeligt lavede fjernvarmerør – deraf navnet. Kvalitetsbevidsthed, fleksibilitet og ordentlighed er stadig fundamentet i virksomheden, hvor direktøren ser lyst på fremtiden med blikket rettet mod udlandet.

– Vi har været med til at sikre forsyningssikkerheden på de danske vandværker med rustfri ståltanke og optimere fjernvarmeværkerne med akkumuleringstanke, så nu vil vi for alvor søge mod udlandet, hvor vi i forvejen har erfaring og et godt ry, siger Ella Lundberg Lambertsen.

Skrevet af Speakloud for FW Rørteknik.