Gæsterne sætter pris på den gode mad og hyggelige stemning hos Restaurant Gl. Daws i Varde, hvor en skøn tagterrasse, overdækket ”slyngelstue” i tilknytning til gårdhaven samt frokost- og aftenarrangementer med livemusik er nogle af de nye tiltag. 

Siden starten i 2016 er det gået stærkt hos Restaurant Gl. Daws i centrum af Varde, som har udvidet spisestedet flere gange. Det skyldes en satsning på lækker dansk mad og en atmosfære helt i særklasse.

– Vi laver god mad som wienerschnitzel, stegt flæsk, hakkebøf og stjerneskud. Der er nok af den, og så forstår vi at hygge om gæsterne, siger Malene Fjord.

Mad helt fra bunden

Hun er den ene del af det kvindelige makkerpar, der har haft succes med relanceringen af restauranten. Den anden er Didde Christiansen, der jonglerer med potter og pander, og der som den yngste fik idéen til det gammeldags menukort.

– Vi har virkelig ramt noget med stegt flæsk og mad lavet helt fra bunden med smør, fløde og kærlighed. Vores burgere er populære, da gæsterne også her kan smage, at vi ikke går på kompromis med kvaliteten, fortæller Malene Fjord.

Smagsløgene bliver forkælet i Restaurant Gl. Daws, men stemningen er mindst lige så vigtig for de to indehavere og det venlige personale.

– Der er levende lys og friske blomster på bordene, og til jul overgår vi selv Gertrud Sand, smiler Malene Fjord.

– De seneste år er restauranten blevet udvidet flere gange, så der nu er plads til både større selskaber og de mange a´ la carte-gæster, der lige kommer forbi – ikke mindst vores dejlige stamgæster, som også kommer langvejs fra, fortsætter Malene Fjord.

Den gamle afdeling byder på synlige bjælker og gammeldags hygge, mens der er lyst og højt til loftet i den nye afdeling. Udenfor er de nyeste tiltag tagterrassen og ”slyngelstuen”, der ligesom gårdhaven har sydlandsk stemning og tæpper til at forlænge sommeren.

– Vi har et udsøgt vinkort med kvalitet i flaskerne og vil gerne have, at gæsterne kommer forbi og får et glas vin, en drink eller en øl. De behøver ikke altid at komme for at spise, men kan nyde et godt glas vin og lytte til den musik, som vi løbende også har på programmet, siger Malene Fjord.

Levende musik

Gennem sommeren har Restaurant Gl. Daws disket op med levende musik. Det er både Jazz Med To og sangeren DOT, der begge vender tilbage et par gange i løbet af efteråret og vinteren.

– Selvom vi hedder Restaurant Gl. Daws, går vi efter hele tiden at udvikle os, og vi har flere ting i ærmet. Det skal gerne være sådan, at folk tænker, hvad der mon sker på Gl. Daws i næste uge eller måned, siger Malene Fjord.

Restauranten får flere og flere sammenkomster og selskaber, som kan være alt fra busselskaber, bisættelser, barnedåb, konfirmationer, bryllupsreceptioner til 80-års fødselsdage, men forberedelserne skal være i orden.

– Vi spytter ikke bare selskaber ud på stribe, men tager som udgangspunkt altid et fysisk møde med kunderne, hvor de fortæller, hvad de ønsker. Det er måske lidt gammeldaws, men det er god service, som vi og kunderne værdsætter, siger Malene Fjord.

Skrevet af Speakloud for Gl. Daws.