Hvordan ser et hjem ud, der endnu ikke er bygget færdigt? Hvordan viser man en montage af byggeprodukter? Hvordan ser et møbel ud i 200 farver? De spørgsmål stiller teamet hos århusianske 3d-empire sig selv dagligt, når de udarbejder billeder, film, apps og websites til møbel- og byggebranchen. 

Ifølge direktør og stifter Danny Falch er visualiseringen en stor del af et køb i dag, fordi rigtig mange køber en bolig eller et møbel med individuelle kvaliteter, og de står sjælendt helt klar, når købet gennemføres.

Derfor er 3d-empires arbejde ekstra vigtigt, for at en kunde kan forestille sig, hvordan det er at bo i lige netop dét hus med dé gulve eller dét tag. Stemningen skal være der. Hvis det er en familiebolig, skal der stå en højstol i hjørnet, eller hvis det er et ældre ægtepar, skal der være danske designmøbler, som skaber et hjem.

– Når vi laver billeder eller film, handler det meget om at skabe en stemning, så man kan fornemme, hvordan det er at bo der. Hvem er de? Hvad går de op i, lyder det fra Danny Falch, der er stifter af virksomheden, som har til huse i Aarhus.

– Vores visualisering er med til at flytte salget af et hus. Man behøver ikke længere et færdigt hus at tage fotos af. Vores billeder kan være klar, før de begynder at grave ud til huset, siger han.

3d-empire visualiserer fremtidens bolig 2

Formår at stille de rigtige spørgsmål

Danny Falch gik ind på markedet for visualisering for godt 20 år siden, og dengang var der ikke mange aktører eller god teknologi. Med hans egen baggrund i byggebranchen kom han stærkt fra start med 3d-empire. 

– En stor del af arbejdet er, at vi formår at stille de rigtige spørgsmål og kender begreberne inden for byggeri og håndværk. Jeg gætter på, at det giver vores kunder en stor tryghed at tale med nogen, der har en håndværksmæssig og byggeteknisk baggrund, siger han. 

Det gælder for dem, der bygger husene, men i høj grad også for dem, der leverer byggematerialerne. Gipsplader, varme i gulvene, dampspærrer og betonblokke skal monteres rigtigt, og det illustrerer 3d-empire.

– Vores byggeproduktskunder sender alt lige fra små skæve skitser til fysiske produkter. Vores opgave er at gribe dem og vise, hvordan de indgår i et byggeri, så håndværkeren eller arkitekten lettest forstår, hvor produktet skal bruges. Det gør vi oftest med billeder og film, siger Danny Falch.

Uendelige muligheder for kunderne

Med virksomhedens mere end 20 år på bagen har teknologien og dermed mulighederne udviklet sig enormt. Graden af realisme i 3D og hastigheden, man kan producere billeder på, er i dag så høj, at husene kan vises med flere forskellige tage, mure og gulve. Det er ikke bare en vareprøve, men hele huset med de materialevalg, der er taget. 

Det samme gælder for møbelbranchen, hvor 3d-empire leverer billeder af sofaer, stole, senge og køkkener i mange farver og materialer.

-Hvis et produkt findes, skal det være muligt at se et billede af det og gerne fra fire vinkler. Forventningerne til et køb i dag er større, og så skal man som kunde have friheden til selv at sammensætte, hvordan boligen eller møblerne skal se ud og gerne se det med det samme, forklarer Danny Falch, direktør i 3d-empire.

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.