Hos Trend Mould ApS får nye lærlinge fingrene i produktionen fra dag ét, og med et lager af over 500 varenumre er der rig mulighed for at arbejde med alt fra design til samling af plastkomponenterne.

Den midtjyske plastvirksomhed efterspørger flere unge, der har lyst til at prøve kræfter med plastindustrien og alle de tekniske og specialiserede processer. 

Men i snart fire år har blandt andre Den Jyske Håndværkerskole haft udfordringer med at fange de unge i de mere specialiserede erhvervsuddannelser. Det smitter af på virksomheder som Trend Mould ApS, der mangler lærlingene.

– Vi har brug for de unge mennesker. De er utrolig dygtige, lærer hurtigt og har et gåpåmod, som er virkelig godt i et erhverv som vores, siger Kristian Thaagaard, der er stifter af plastvirksomheden Trend Mould ApS. 

Han vil derfor gerne slå et slag for, at flere unge vælger en erhvervs- og håndværkeruddannelse. Lykkes missionen ikke, vil der opstå stor mangel på faglært arbejdskraft i fremtiden.

– Vi vil rigtig gerne bidrage til, at de unge får en god og solid uddannelse, og det kan de hos Trend Mould, hvor de både kan snuse til faget, men også specialisere sig inden for de tekniske fag, siger Kristian Thaagaard.

Spændende opgaver fra dag ét

I dag er mange plastmagere af en ældre generation, og her ser Kristian Thaagaard, at de kan komme ind med andre øjne og nye tekniske færdigheder, som der bliver mangel på i fremtiden.

Samtidig er plastproducenten en arbejdsplads med flad struktur, hvor humøret er højt, og hvor kollegerne altid står klar til at hjælpe. Det er et perfekt sted til en ung elev eller læring, der gerne vil have fingrene ned i det konkrete, se sit arbejde og gøre en forskel i virksomheden.

– Jeg har selv været i større virksomheder, og der bliver du ofte som ny elev påduttet at lave de opgaver, som andre ikke føler for. Her vil du faktisk få lov til at få fingrene i produktionen, og så gælder det bare om gribe muligheden, for så er det virkelig en super uddannelse og arbejdsplads, siger Henrik Kjærulff, der er direktør for salg og indkøb. Han kom til Trend Mould ApS for knap to år siden.

Smag på den tekniske verden

Kristian stiftede virksomheden i 2004, og siden er den vokset betydeligt både i medarbejderantal, produktnumre og i de forskellige typer af løsninger, som Trend Mould ApS kan levere. Det betyder, at de i dag både kan lave standardiserede og specialdesignede produkter. 

Derfor er der også rig mulighed for, at de elever, der kommer ind i virksomheden, kan prøve kræfter med alle mulige forskellige typer opgaver, maskiner og løsninger.

– Vores verden er meget teknisk og ikke et sort erhverv, som mange måske tror. Derfor er der også masser af muligheder for at videreuddanne sig hen ad vejen til programmør eller robottekniker. Og det kan man netop få smagt på i vores virksomhed, understreger Kristian Thaagaard.

Skrevet af Speakloud for Trend Mould ApS.