Hos Griseformidling Vest er nærhed og den direkte kontakt til landmanden helt afgørende.

I en branche præget af tempo og stordrift har den tidligere landmand, Verner Bøjtang, skabt en virksomhed, hvor der er tid til at være i øjenhøjde med både kunder og grise.

– Vi er altid til stede og hjælper til, når grisene synes af dyrlægen og læsses hos landmanden. Det er vigtigt med den direkte konktakt og kontrol, så vi kan stå inde for kvaliteten af hver eneste gris. For os handler det om tryghed for landmanden, siger Verner Bøjtang.

Nærhed og stor erfaring

Griseformidling Vest i Skærbæk er en familievirksomhed, der køber grise i hele Danmark og handler dem internationalt. Susanne Møller, der er gift med Verner Bøjtang, passer kontor og økonomi, mens sønnen Jeppe er ansat som eksportmedarbejder i virksomheden. Bohdan Hrytsovka, der kommer fra Ukraine, har kontakten til Polen og Østeuropa, hvor en stor del af grisene eksporteres til.

– Vi prioriterer den direkte kontakt til vores kunder. Hver gang landmanden ringer, er det den samme mand, han får fat i – også hvis han ringer efter kl. 16, fortæller Susanne Møller.

Verner Bøjtangs helt unikke erfaring og kompetencer er vigtige i kontakten til kunder og landmænd.

– En gris er ikke bare gris, og alt kører ikke altid efter en snor. Med min baggrund som landmand og driftsleder kan jeg være sparringspartner for kunderne i forhold til sundhedsstatus og sygdomme hos grisene. Det er der mange, der efterspørger, siger Verner Bøjtang.

Verner og Susanne startede Griseformidling Vest i 2005. Det var et sats, men det er gået over al forventning.

– Vi havde lysten til at skabe vores eget og gøre tingene på vores måde, og det er lykkedes. Sidste år omsatte vi 800.000 grise, og mange af vores kunder har vi haft i 15 år. Det vigtigste er ikke, at vi bliver større, men at vi holder fast i en god arbejdsplads, hvor vi servicerer kunderne optimalt, siger Susanne Møller.

Griseformidling Vest

Endnu bedre forhold

Ægteparret, som både deler chefstol og sofa, er gode sammen, men de har også sat tingene i system.

– Verner og jeg holder et fast fredagsmøde, hvor vi drøfter ugen, der er gået og ser på, hvad vi kunne have gjort anderledes. Det er også her, vi tager de store og svære beslutninger. Det er en super måde at få afsluttet en hektisk arbejdsuge på, fremhæver Susanne Møller.

Griseformidling Vest flyttede oktober 2020 ind i helt nye faciliteter ved eksportstalden i Skærbæk, som virksomheden er medejer af.

– Vi har fået god plads, en dejlig atmosfære og et helt nyt it-system, hvor sikkerheden er optimal. Vi kan blive ved med at se hinanden i øjnene både som ægtepar og troværdige og professionelle griseformidlere, siger Susanne Møller og Verner Bøjtang.

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.