Tredje generation har overtaget styretøjet på Hotel Palads i det centrale Viborg, men den stemningsfyldte atmosfære og berømthedernes aftryk forbliver den sammen.  

Den historiske charme er ikke til at tage fejl af, når du træder ind på Hotel Palads i hjertet af Viborg. Her har mange kendte skuespillere overnattet gennem årene, og både berømte og ”almindelige” gæster kommer hele tiden tilbage til byhotellet. 

Nu overtager en ny generation roret i skikkelse af Klaus Bach Nielsen. Ligesom sine onkler Gerner og Ole Bach Nielsen har han trådt sine barnesko på hotellet og er nærmest født på Hotel Palads. Han kender stedet ud og ind og bidrog også som barn til forretningen. 

– Dagen efter min konfirmation mente min farmor, at nu var jeg gammel nok til at arbejde, og så fik jeg lov til at passe hotellet søndag eftermiddag, fortæller Klaus Bach Nielsen. 

Han er efter en international ledelseskarriere nu vendt hjem til Viborg, hvor han skal være direktør for hotellet og stå for den daglige drift. 

– Det er fantastisk, at Klaus er kommet tilbage og overtager rollen som direktør. Han kender hele grundtanken for stedet, og nu hvor han har været ude i verden, tager han nye ting med tilbage til hotellet, fortæller Ole Bach Nielsen. 

Kendte danskere har sat aftryk 

Familien har ejet hotellet siden 1948, og med årene har de udvidet med flere værelser og nye aktiviteter for gæsterne. Senest blev byhotellet i 2021 en del af kæden Small Danish Hotels, selvom der efterhånden ikke er meget ”småt” over Hotel Palads. 

I dag består hotellet af den oprindelige hovedbygning med 24 vintage værelser og 5 nye bygninger med 73 værelser og 15 lejligheder, heraf 46 wellnessværelser med eget spabad og sauna på badeværelset og tekøkken. 

Men stedet er mere end sine værelser. Som gæst kan du gå på kunstudstilling med malerier fra den lange række af kunsterne, der har gæstet hotellet. Du kan tage på en historisk rejse tilbage til håndboldsdameres OL-sejr i 1996, og du kan tilbringe timer med det potpourri af billeder, autografer og horoskoper fra de mange kendte musikere og skuespillere, der har boet på hotellet. 

Særligt kan gæsterne gå på opdagelse i Hotel Palads’ egen Hollywood Boulevard, hvor kendte gæster har giver deres håndaftryk og autograf i fliser foran hotellet. Blandt andre Kenny Rogers, Ghita Nørby og Kim Larsen. 

– Sangeren Erik Grip fik idéen i 1994, men kommunen afviste ad flere omgange, at vi måtte lægge fliserne i fortovet. Hotellet fik enorm opbakning fra viborgenserne, og til sidst gik borgmesteren ind i sagen. Uden den opbakning, som vi i dag stadig er utrolig taknemmelige for, var projekteret nok aldrig lykkedes, fortæller Gerner Bach Nielsen. 

Nye koncepter bygges oven på 

Klaus Bach Nielsen vil fremadrettet tilbyde gæsterne på hotellet endnu flere muligheder, og lige nu arbejder Hotel Palads på en række samarbejdsaftaler med lokale tilbud i Viborg. 

Men den hjertelige stemning, som gæsterne møder, når de træder ind i receptionen i den mere end 130 år gamle hovedbygning på Sct. Mathiasgade, forbliver den samme, holder Klaus Bach Nielsen fast i.  

– Det serviceniveau vi leverer i dag, er noget af det, gæsterne elsker, og så selvfølgelig det historiske, traditionsrige vingesus. Så vi skal helt sikkert bygge videre på de koncepter, vi har succes med i dag. Vores gæster kommer jo i første række, understreger Klaus Bach Nielsen.  

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier