Cathrine og Dan flyttede fra Gladsaxe til Auning for at få mere tid til børnene og hinanden.

For knap to år siden tog familien Hagelin Brouer springet og købte hus i Auning på Djursland mellem Grenaa og Randers. Familien på snart fem sagde farvel til et liv tæt på København, der kørte på skinner. Så hvorfor flytte til Auning?

–  Tiden løb for stærkt, og hamsterhjulet kørte bare. Vi arbejdede for meget og var for lidt sammen med børnene. For at få mere tid til hinanden var boligudgifterne et sted, der kunne give luft i økonomien, og her var Auning et godt alternativ til Gladsaxe, siger Cathrine Hagelin Brouer.

Her er fællesskab, imødekommenhed og natur

Gået over al forventning

Cathrine er opvokset i Gladsaxe, men bor nu midt i Auning, og det har den 30-årige mor det rigtig fint med.

–  Det er gået lige så godt, som vi havde håbet på. Vi er blevet taget godt imod, og på en eller anden måde er der en anden ro her. Vores hus ligger midt i byen, vi bor meget billigere, og så har vi fået det gæsteværelse, som vi altid har manglet, når familien kommer på besøg, siger Cathrine og Dan.

Nu er det Cathrines forældre, der må tage turen fra Gladsaxe til Auning, mens Dans forældre er kommet tættere på deres børnebørn.

Dan har fået arbejde som sælger inden for tækkebranchen, mens Cathrine har været butikschef i blandt andet Lagkagehuset. Hun er ved at videreuddanne sig, men skal først på barsel med familiens tredje barn. Hvad der skal ske efter barslen, er ikke noget, der bekymrer hende.

–  Jeg tror, det vil være let at finde et job her i Auning, men ellers er der jo Randers og Aarhus. Ved at vi bor her, kan jeg slappe lidt mere af og behøver ikke at arbejde 45 timer om ugen, som jeg gjorde før, smiler Cathrine.

Norddjurs er tættere på end du tror

Auning har det hele

Udover at familien er i nærheden, er det ikke tilfældigt, at det unge par valgte Auning.

–  Med vores søgehistorik på boligsiderne, var det kun Auning, der kom frem. Vores behov som børnefamilie fik vi opfyldt her med institutioner, skole, fritidsaktiviteter og gode indkøbsmuligheder. Det var vigtigt for os, at der skete noget i byen, og det gør der. Auning har mange ildsjæle, og der er fælleskab på en anden måde. Gennem mødregruppen har vi lært nogen at kende, og så er jeg kommet med i en arbejdsgruppe, der skal udvikle en aktivitetspark i byen, for man må jo også selv byde ind, siger Cathrine.

Naturen og de imødekommende mennesker i Auning har overrasket familien positivt.

–  Du har 5 minutter, så er du i skoven, og stranden er ikke mere en lille køretur herfra. Det er helt utroligt, så meget børnene bruger naturen i dagplejen. Det var ikke sket i Gladsaxe. I Auning hilser man og ser hinanden i øjnene i stedet for at kigge ned i telefonen. Da vi lige var flyttet til byen, troede vores datter, at vi var venner med alle, fordi alle sagde hej til os. Vi må sige, at vores bekymringer ved at flytte til Auning er gjort helt til skamme, slår Cathrine og Dan fast.

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.