På to år har Holstebro-virksomheden Airheat næsten fordoblet antallet af ansatte, kvadratmeter og aktiviteter. Ventilationssystemer fylder mest i ordrebogen, og projekterne må gerne være store, så virksomheden kan bruge al sin erfaring og ekspertise.

Siden et generationsskifte i 2020 har ventilationsproducenten og -forhandleren Airheat været på en sand vækstrejse, der har betydet, at produktionen, som flyttede til Idom i 1996, er udvidet betydeligt.

– Vi har udvidet medarbejderstaben og produktionshallerne med 400 m2 og er klar til at bygge endnu flere ventilationsløsninger, der er skræddersyet til den enkelte virksomhed. Ventilation er nødvendig og lovpligtig, men det er langt fra alle virksomheder, der kan bruge en standardløsning, og det er her, at vi kommer ind i billedet med vores kompetencer, siger Søren Jensen, der er den ene af de to nye direktører og ejere i Airheat.

Ren luft i stor skala

Den anden ejer er Bent Thusgaard Jensen, som har været med hele vejen i Airheats forvandling fra smedevirksomhed til specialiseret ventilationsproducent med projekter i den store skala. Udover at være ordreproducerende til især produktionsvirksomheder forhandler Airheat mindre ventilationsaggregater til institutioner, kontorer og boliger.

  Det lyder måske lidt nørdet, men jeg har regnet på, at vi sidste år sørgede for 1,4 millioner m3 ren luft i timen i virksomheder og boliger i Danmark. Vi er stolte af, at vi er med til at forbedre indeklimaet og energioptimere eksisterende løsninger, siger Søren Jensen.

Airheat eksporterer en del af sine ventilationsløsninger til udlandet, men den største vækst er sket herhjemme, hvor produktionsvirksomheder har fået øjnene op for Airheats kvaliteter. 

– Vi har en stor viden og erfaring, er kvalitetsbevidste og finder hurtigt en løsning. Hvis en ny kunde henvender sig hos os, så er vi klar med et svar i løbet af 24 timer. Som en mindre virksomhed er vores styrke, at vi er innovative, fleksible og altid ser nye muligheder, fortæller Søren Jensen.

Airheat 1

Muligheder i USA

Direktøren fremhæver Airheats evne til at løse de største og mest komplicerede opgaver.

– Jo større en opgave er, desto flere af vores kompetencer får vi i spil. Intet er for stort til os, men vi har samtidig øje for detaljen. Ventilationsanlæg er ikke altid de smukkeste, og derfor er det vigtigt, at finishen omkring dem er lavet så visuelt pæn som muligt, siger Søren Jensen.

Airheat laver primært ventilation, men en ny spændende vej er måske snart åben for den vestjyske virksomhed. Det handler om at udnytte varmen fra skorstene på produktionstunge virksomheder.

– Sammen med en kunde er vi ved at udvikle en kedel til røggasser, der udnytter varmen i stedet for, at den bare ryger ud i luften. En amerikansk producent af anlæg til savværker har kontaktet os, så vi håber på et miljøvenligt eventyr i USA, fortæller Søren Jensen.

Skrevet af Speakloud for Airheat.