Når Koncepthal A/S går til en opgave, er det med hele værktøjskassen under armen for at kunne hjælpe kunderne med at skabe et erhvervsbyggeri med de bedst mulige rammer for deres virksomhed. 

– Mange gange er det ikke bygningen, som er udfordringen, men det som skal foregå inde i den, der bliver det vigtige. Det er også en stor del af vores arbejde at lære virksomheden at kende og gå med ind i maskinrummet, fortæller Michael Riber, der er direktør i Koncepthal.

Derfor starter projekterne ofte med et blankt stykke papir og en forventningsafstemning. Hvad er kundens behov, hvad skal bygningen bruges til, hvad er økonomien, og hvilke materialer skal tages i brug? Især hvis der er tale om en virksomhed, der skal udvide på enten medarbejderstaben eller i produktionshallen er forventningsafstemningen og dialalogen altafgørende. 

– Når virksomheden bevæger sig fra et kendt terræn over i noget helt nyt ved for eksempel at udvide produktionen, så forsøger vi at stå med på sidelinjen for at følge med i, hvilke maskiner der skal ind i bygningen, siger Michael Riber. 

Klar på nye løsninger

Selvom Koncepthal har en række standardløsninger til kunderne, så synes virksomheden, det er lige så sjovt at udfordre sig selv og kunderne på, hvad de ønsker at få bygget. 

– Ofte i processen forsøger vi at udfordre kunden på, hvad de gerne vil have bygget. Hvad er det reelt, de har brug for? Hvor er virksomheden henne nu, er der noget i logistikken, de skal overveje, hvor er de om 2-3 år? Det skal tænkes ind i byggeriet, forklarer Michael Riber.

En af de ting der især har flyttet sig de senere år er bæredygtigheden. De klimavenlige tiltag skal tænkes ind i byggeriet allerede fra start. Det betyder blandt andet mere træ i materialevalgene, paneler til solenergi og andre energivenlige løsninger. 

– Vi synes, det er sjovt med de her nye udfordringer. Det kræver, at vi tænker vores projekter anderledes og finder på nye løsninger. Det er vi altid klar på, lyder det fra direktør Michael Riber. 

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.