Mød Thomas Ørom fra Hauskov Svineproduktion i Lemvig, der i sidste kvartal i 2013 producerede 36,2 fravænnede grise pr. årsso med 17 levendefødte og 1,7 dødfødte.

Thomas Ørom har arbejdet med svineproduktion i snart 16 år. I de seneste tre år har den stærke vestjyde været driftsleder på Hauskov Svineproduktion. Her har han stået i spidsen for etablering af et nyt og moderne staldanlæg. 2.150 søer har i dag indtaget staldende, hvor de årligt producerer over 75.000 smågrise.

– Stordriftsfordelene betyder, at vi kan få så mange smågrise ud af døren, så billigt som muligt. Naturligvis uden at gå på kompromis med dyrevelfærden, understreger Thomas Ørom.

For kærligheden til dyrene er intakt, selvom han erkender, at der i dag stilles helt andre krav til svineproduktionen, end da han startede som landmand.

– Vores svineproduktion er i dag tilrettelagt ned i mindste detalje. Fx er daglig indsigt i produktionsresultaterne, automatisk registrering af medicin og foderovervågning forudsætninger for at vi kan drive vores forretning med den succes, vi gør i dag.

Et uundværligt styringsværktøj i dagligdagen

Resultater i WinPig viser, at Hauskov Svineproduktion i sidste kvartal i 2013 producerede 36,2 fravænnede grise pr. årsso med 17 levendefødte og 1,7 dødfødte.

En af de væsentligste årsager til succesen og de gode tal er managementsystemet WinPig, forklarer den 34-årige driftsleder.

– Det nye WinPig giver os fuld kontrol over produktionen med ét samlet overblik. WinPig er et stærkt styringsværktøj, der gør hverdagen nemmere. Det giver et klart billede af, hvor vi med rettidig omhu kan optimere vores svineproduktion med en proaktiv og løbende indsats. Er den daglige tilvækst eksempelvis for lille, bliver vi påmindet om at igangsætte tiltag straks.

WinPig motiverer medarbejderne

En anden væsentlig årsag til succesen i Hauskov Svineproduktion er dygtige, engagerede medarbejdere, der elsker at passe grise.

– Med WinPig kan vi med det samme se, om vi lykkes, og når de resultater og mål, vi har sat. Det holder medarbejderne og ledelsen skarpe, og gør at vi løbende optimerer og forbedrer vores processer.

Hauskov Svineproduktion vil løbende forbedre resultaterne

Med den nye udgave af WinPig er det nemmere at optimere processerne, mener Thomas Ørom.

– I indkøringsfasen med WinPig oplevede vi nogle udfordringer. Men AgroSoft var hurtige og effektive til at løse problemerne. I hele forløbet har de stillet deres ekspertise til rådighed, og hjulpet os med at sætte det nye WinPig op. De er lydhøre over for forbedringsforslag, så vi kan fortsætte med at optimere vores arbejdsprocesser.

Derfor bruger Thomas Ørom, driftsleder på Hauskov Svineproduktion, WinPig

  • Fuld kontrol over produktionen
  • Et samlet overblik over produktivitet
  • Al medicinregistrering samlet på enkeltdyr niveau med hensyn til slagtefrist
  • Effektivitet pr. enkeltdyr via PDA
  • Mulighed for at dykke ned i produktionsresultaterne
  • Overvågning af foderforbrug
  • Daglig tilvækst
  • Automatisk dataoverførsel med Dyrlæger, Slagterier og Danmarks Statistik
  • Gør hverdagen lettere og sparer tid og ressourcer

 

Tekst til annonce skrevet af Speakloud for AgroSoft.