TV-signalet og lynhurtigt internet suser hver eneste dag gennem de fynske kabler og ud til 30.000 hustande, hvor børn, unge og voksne kan surfe løs, arbejde på hjemmekontoret, game, streame eller se helt traditionel flow-tv som medlem af Glentevejs Antennelaug – i daglig tale Glenten.

Glenten blev grundlagt af en lokal fynsk entreprenør i 1970 og har navn efter Glentevej i Kochsgade-kvarteret i Odense. Hos Glenten er de stolte af deres fynske rødder, og direktør Lars Jakob Knudsen prioriterer, at Fyn indgår i alle led af foreningen.

– Glenten er lokalt forankret og understøtter det lokale arbejds- og kulturmiljø. Når vi indgår nye samarbejdsaftaler, søger vi altid efter at indgå dem med andre fynske organisationer. For Glenten er ikke blot geografisk placeret på Fyn – Glenten er fynske i hjertet, fortæller Lars Jakob Knudsen.

Medlemmerne ejer foreningen

Hvad mange nok ikke ved, er, at Glenten er Danmarks største medlemsejede antenneforening med cirka 30.000 husstande som medlemmer. 

– Foreningen er baseret på non-profit-princippet, hvilket betyder, at det er medlemmerne, der ejer Glenten. Vi har ingen aktionærkreds – hverken dansk eller udenlandsk – der skal have et økonomisk afkast. Et eventuelt overskud i Glenten får medlemmerne glæde af på den ene eller anden måde. Enten i form af billigere produkter eller forbedringer, forklarer Lars Jakob Knudsen og understreger, at medlemmerne allerede nyder godt af noget af det billigste internet på markedet.

Non-profit-princippet er essentiel for Lars Jakob Knudsen, for som han siger, så lever Glenten af at have tilfredse medlemmer.

– Udover at medlemmerne selv kan sammensætte den løsning, der passer præcis til deres behov, har de også mulighed for at bestille de fleste produkter, så de virker med det samme. Kommer der for eksempel en vigtig sportsbegivenhed på en kanal, som et medlem ikke har, så kan den nemt bestilles, og kanalen virker selvfølgelig med det samme, forklarer direktøren for antennelauget.

Glentevejs Antennelaug 2

Omstillingsparate fra første sekund

Lars Jakob Knudsen fortæller, at Glentens medarbejdere er en betydningsfuld brik til at kunne give medlemmerne så gode muligheder som muligt. Deres trivsel er vigtig, og især nu, hvor Glenten, ligesom de fleste andre virksomheder, har måttet omstille sig hurtigt til en anderledes hverdag med hjemmekontor under coronapandemien.

– Hos Glenten kom det hele hurtigt i stand, og fra den ene dag til den anden blev kontoret i Odense skiftet ud med hjemmekontorer. At medarbejderne skulle sidde hjemme, gjorde ikke nogen forskel for medlemmerne, de stadig fik den samme gode service, siger Lars Jakob Knudsen, der er imponeret over, hvordan Glentens medarbejdere har tacklet hele situationen omkring corona.

– Medarbejderne har fra dag ét vist en vilje til at få det hele til at gå op i en højere enhed, og det har medlemmerne nydt godt af. Medarbejdere, medlemmer og fynsk vilje får foreningen til at hænge sammen, og det er noget, som vi alle i foreningen er stolte af, understreger Lars Jakob Knudsen. 

Glenten-LOGO

Advertorial skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.