Tømrermester Bruno Jensen og byggefirmaet Arco har gennem snart 30 år leveret varen til små og store kunder i det vestjyske. Opskriften på succesen er godt håndværk, en positiv tilgang og at med ærlighed når man længst.

Hvis der er noget, Bruno Jensen bliver skuffet over, så er det, hvis folk prøver at bilde ham noget ind. Han vil kunne stå op om morgenen, se ind i spejlet og sige til sig selv, at han ikke tager fusen på nogen.

– Jeg ved godt, at det er en kliché, men min far sagde altid, at med ærlighed når man længst. Det er rigtigt, for selvfølgelig skal vi levere kvalitet, men hvis ikke vi er reelle og for eksempel skriver ekstra timer på, så går det ikke, siger Bruno Jensen, der er indehaver af byggefirmaet Arco i Outrup.

Alle skal have det godt

Et ord er et ord og en aftale en aftale i virksomheden, der foruden Bruno Jensen tæller 5 svende og 2 lærlinge. Tømrermesteren mødes med sine ansatte hver morgen og slutter ugen af sammen med dem om fredagen.

– De skal have det godt, og der skal være plads til sjov og ballade. Jeg kan selv huske nogle arbejdspladser, hvor det ikke var rart at være. De unge lærlinge har også brug for at blive briefet og sat i gang, fortæller Bruno Jensen.

Arco er et lokalt byggefirma, der laver almindeligt tømrerarbejde, men de mange sommerhuse langs Vestkysten fylder omkring halvdelen af ordrebogen.

– Vi renoverer og reparerer sommerhuse fra Blåvand til Søndervig, og der er nok at lave. De senere år har vi fået flere kunder og dækker et større geografisk område. Vi annoncerer ikke, men det gode omdømme går fra mund til mund, siger Bruno Jensen.

Byggefirmaet finder altid tid til en opgave, og den lokale børnehave, skole og kirke har flere gange haft besøg af Arcos tømrere. 

– Vi kan lide vores arbejde og vil gerne have nye udfordringer. En Storebæltsbro er i overkanten, men vi har lavet mange tilbygninger, lagerhaller og nybyggeri, hvor vi gerne tager os af totalentreprisen, fortæller Bruno Jensen.

Arco 2

Investering i arbejdsmiljø

Arco har et fint samarbejde med lokale murere, elektrikere og andre håndværkere, som hjælper hinanden med byggeprojekter. Det er nødvendigt i en branche, hvor aftaler skal holdes, og tingene går hurtigt.

– For 25 år siden tog den samme opgave længere tid at løse. Det er vigtigt, at vi kan stole på hinanden, og jeg er også glad for den inspiration, som jeg får fra mine ansatte. De fortalte eksempelvis om en ny maskine, der kan gøre arbejdet hurtigere og mindre belastende. Det har resulteret i, at vi har investeret en del penge i nyt luftværktøj, forklarer Bruno Jensen.

Når tømrerbilen er kørt i garagen, ligger Bruno Jensen ikke vandret på sofaen i hjemmet ved Arcos værksted. Han er aktiv i lokalsamfundet og hygger sig med at spille golf med sin kone, der holder styr på bilagene i virksomheden.

Skrevet af Speakoud for Arco.