Kultur- og idrætscentret MAGION er et moderne forsamlingshus, der trækker alle aldersgrupper til sport, strikkeklub og stand-up.

I samarbejde med foreningslivet har MAGION i Grindsted på få år formået at blive et kraftcenter for kultur, idræt og fritid i Billund Kommune.

– Vi tilbyder de største oplevelser samlet på et sted, og så vil vi gerne være rammen om foreningslivet, som kan udvikle sig her hos os, siger Mads Søbye Helbo, der er eventkoordinator i MAGION.

Siden starten i 2012 har MAGION trukket foreningslivet og flere aktiviteter til sig med svømmehal, sportshaller, fitness, e-sport, bibliotek og borgerservice.

–  Visionen var at få mere haltid og opnå en synergieffekt ved at samle flere aktiviteter. Vi ville skabe noget større, så vi kunne afholde store arrangementer som fx ABBA The Show og DM i badminton, hvor Grindsted Badmintonklub og MAGION var de succesfulde værter i 2014, fortæller Mads Søbye Helbo.

Magion Logo

Udvider med padeltennis og kampsport

MAGION er et folkeligt sted med plads til både store arrangementer og de helt små. Det er kun foreningernes fantasi, der sætter grænser for, hvad der kan ske.

– Vi er det moderne forsamlingshus, hvor alle kan komme og dyrke deres fritidsinteresser fra bob til bueskydning. Sportsgrene som håndbold og fodbold er centrale, men vi har også plads til strikkeklubber, foredrag, debataftener, konferencer, Verdensholdet og de unge, der har brug for et sted, hvor de kan hænge ud, siger Mads Søbye Helbo.

MAGIONs fine samarbejde med foreninger og andre betyder, at den positive udvikling og tiltrækningskraft fortsætter. Padeltennisbaner er på tegnebrættet, og et helt nyt motorik- og kampsportscenter med plads til grand prix-gymnastik, boksning og taekwondo bliver snart en del af MAGION, og Kulturskolen flytter Musikcentralen med øvelokaler hen som ny nabo.

– Det er fantastisk med alt det liv og de aktiviteter, som bare vokser frem. Når andre besøger os, er de   imponerede over alt det, der sker her. MAGION er ganske enkelt med til at gøre lokalområdet til et godt sted at bo, siger Mads Søbye Helbo.

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.