Hos EDC Ejendomsgruppen Struer har de det seneste år oplevet, at flere familier flytter til kommunen og køber hus. Den kedelige tendens med flere fraflyttere end tilflyttere er vendt gennem en stærk bosætningsstrategi og en fælles kamp i hele kommunen. 

De vestjyske kommuner har i mange år oplevet, at borgerne flytter væk, men i Struer er tendensen vendt, og flere søger nu mod Lydens by, der lokker med fjord, skov og kultur. Det mærker de hos EDC Ejendomsgruppen Struer, fortæller indehaver Gitte Lund Ellebæk.

– Jeg kan se på vores salg, at der kommer flere ude fra. Mens nabokommunerne fortsat oplever fraflytninger, så har folk virkelig fået øjnene op for Struer. Nogle kigger efter bestemte typer af ejendomme, andre kommer på grund af familierelationer i byen, og nogle kan bare se mulighederne i at slå sig ned her. Vi har utrolig meget at byde på i Struer, siger hun.

– En særlig sjov tendens er, at mange udlændinge rykker hertil. I år har vi især oplevet, at mange tyskere kigger efter landejendomme i vores område. De kan jo ikke købe sommerhus, men de må købe en ejendom, hvis de bosætter sig her.

Gitte Lund Ellebæk peger på, at årene med corona har åbnet for mere hjemmearbejde, og det giver andre muligheder for, hvor man kan bosætte sig. Det falder ud til Struer Kommunes fordel.

EDC Logo

Samarbejde med Struer Kommune

En del af grunden til stigningen i tilflyttere i Struer skal findes i den øgede formidling af byen, blandt andet med branding af Struer som Lydens By, og en stærk bosætningsstrategi. Blandt andre har EDC Ejendomsgruppen Struer arbejdet sammen med bosætningskoordinatoren i Struer Kommune igennem en årrække.

– Byen har gjort et stort arbejde for at formidle Struer til resten af landet. Vi har samarbejdet med bosætningskoordinatoren på nogle af arrangementerne, der er afholdt i forbindelse med forskellige kampagner, fortæller Gitte Lund Ellebæk.

Blandt andet har storbyboere fået muligheden for at bo i Struer-borgernes huse og opleve byen. I den forbindelse var Gitte Lund Ellebæk som ejendomsmægler ude og tale med dem om mulighederne i Struer igennem EDC.

Fortsat gang i salget

Samtidig er priserne i det vestjyske stadig ikke stukket helt af i forhold til andre steder i Danmark, og det er fortsat relativt billigt at låne til et hus på trods af den stigende rente.

– Der er stadig godt gang i salget. Det er ikke som under corona, men vores salg er klart højere end et normalt år, siger hun og understreger, at EDC står klar til at finde den rette bolig til forhåbentlig endnu flere tilflyttere.

– Den smukke natur og det aktive havnemiljø er én ting, men byens kulturliv har også rigtig meget at byde på for både børnefamilien og den kunstinteresserede. For eksempel kører mange fra Holstebro glædeligt til Struer på grund af de mange kulturtilbud. Der er noget for alle, mener Gitte Lund Ellebæk, indehaver af EDC Ejendomsgruppen Struer.

Skrevet af Speakloud for Jysk fynske Medier.