Det sidste år har været et hårdt slag for restaurationsbranchen, men badehotellet i Aarhusbugten har brugt tiden på at søsætte Kong Eriks Spisekammer, der bliver et nyt forkælende pusterum til madglade århusianere.

Indehaver af Kaløvig Badehotel Søren Dalhof beskriver det seneste år som surrealistisk. Der var ikke meget, han og konen Tina kunne stille op, da det hele lukkede ned. Det har til gengæld betydet, at de kunne kigge hinanden i øjnene og arbejde sig frem til, at forretningen skal ligge for anker i det lokale område.

– Hvis man skal sige noget positivt om det seneste år, er det, at vi har haft tid til at udforske andre idéer, end vi plejer, siger Søren Dalhof, der har glædet sig til at åbne op for et nymalet badehotel og et helt nyt koncept.

– Vi har kunnet nørde i konceptet og madlavning og fundet frem til, hvilket sted vi vil være. Og det har betydet, at vi nu kan sætte fokus på lokale råvarer og velvære i flotte omgivelser, fortæller han.

Sublim smag med lokale råvarer

En af de helt store nyheder på menukortet er den nye restaurant, Kong Eriks Spisekammer, hvor gæsterne kan nyde en hel aften med fastlagt menu, vin og kaffe med udsigt til Aarhusbugten.

– VI har skåret alt det overflødige fra og tilbyder kokkehåndværk på et højt niveau, uden at prisen stikker af. Netop fordi vi handler lokalt og har skåret menuen til, forklarer Søren Dalhof.

Navnet til den ny restaurant kommer af Kong Erik, der regerede fra Kaløvig Slot i 1300-tallet, og selvom slottet er blevet til en ruin med årene, fornægter tankerne om det lokale sig heller ikke her.

– Der har altid været et lokalt islæt hos Kaløvig Badehotel, nu har vi bare mulighed for at udfolde det endnu mere, og det elsker jeg, fortæller Søren Dalhof, der selv er uddannet kok og har drevet Hotel Royal gennem ni år.

Blandt andet har han været på besøg hos nogle af de lokale leverandører, og restauranten får nu leveret frugt og grønt fra byen Vrinners på den anden siden af Aarhusbugten, og urterne kommer fra ildsjæle hos Foodlab inde i Aarhus.

– Vi har fundet nogle gode leverandører, der kan levere varer med god smag og tanke på årstiden. I bund og grund handler det om at finde den sublime smag, og det har vi fundet, siger Søren Dalhof om den nye restaurant.

Kaløvig Badehotel_0018

Plads til selvforkælelse

Selvom der er sket meget nyt på badehotellet i coronatiden, er der også mange ting, der er præcis, som de plejer at være. Det gode, friske stjerneskud i brasseriet og værelser med udsigt til havet. Der er stadig rum til selvforkælelse, afslapning og et velfortjent pusterum fra hverdagen med Mols Bjerge i baghaven.

– Du bor nærmest i Aarhus, men du bor sådan, at du kan sætte dig ud på en terrasse og få et glas rosévin, mens du kigger ud over Aarhusbugten i ro og mag. Du træder ud af hverdagen og kommer lidt væk, men kan stadig have alt det, du kan ønske dig inden for rækkevidde, siger Søren Dalhof.

Han nævner blandt andet naturen og stranden lige udenfor døren, men også de mange museer i området, Djurs Sommerland, Tivolifriheden og ikke mindst shopping inde i Aarhus som de destinationer, gæsterne besøger.

Vi har tabt vores hjerte

Det sidste år har givet plads til at tænke kreativt i forretningen, men året har også givet tid for Tina og Søren Dalhof til at reflektere over, hvad de vil med badehotellet.

– Vi har kunnet sige klart ja til, at vi vil det her sted. Vi kan faktisk ikke undvære det, og vi er blevet mere klar over, at vi elsker det, vi laver, og vi holder hele tiden fokus på at forbedre os selv og konceptet, siger Søren Dalhof.

Derfor har det været nemt for værterne at smøge ærmerne op og bruge det seneste år på renovering af hotel og opbygge et helt nyt restaurantkoncept, hvor de også har gentænkt maden.

– Vi har tabt vores hjerter til denne her lille plet, der hedder Kaløvig Bådelaug, havnen, området og ikke mindst vores egen forretning, hvor vi glæder os til at byde nye gæster velkommen, siger Søren Dalhof.

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.