Det friske og farverige blomsterhav strutter hos plante- og blomstersalget på Filippavej. Forårets blomster står klar til at blive plantet i de sydfynske haver.

Forårets blomster spirer i øjeblikket på Filippavej, hvor Søren Bech driver gartneri og blomstersalg. Han har haft gartneriet siden 1995, og for syv år siden startede han også blomstersalg til private op på Filippavej. 

– Vi producerer langt de fleste af vores blomster selv her i Hundstrup. Når de kommer direkte fra vores gartneri til blomstersalget, er varerne mere friske, end hvis de skal ud i mange mellemled og transporteres med lastbiler fra den anden ende af landet, forklarer Søren Bech.

Derfor er det store, farverige blomsterhav hos Filippas blomstersalg også klar allerede nu til at komme ud i de sydfynske forårshaver. Lilla, blå, gule, røde og orange farver strækker sig, så langt øjet rækker i drivhuset.

Farvepaletten består blandt andet af krokus, iris, perlehyacinter, vintergækker, tulipaner og påskeliljer i alle størrelser og afskygninger.

– Vi dyrker også selv kejserkroner, tusindfryd, stedmoderblomster, hornvioler og primula, bare for at nævne nogle, fortæller Søren Bech. 

Det enorme plante- og blomstersalg lige uden for Hundstrup indeholder også krukker, jord og frø, så der er rig mulighed for at komme fra drivhuset med alt til en forårsklar have, og endda til fornuftige priser.

Filippa_01

Solen lokker blomsterne frem

Søren Bech har som nævnt drevet gartneri i små 30 år, så han og de 20 medarbejdere har stor erfaring i at dyrke løgblomsterne, der bliver solgt i blomstersalget.

– Vi starter op i efteråret, og så er der en større proces henover vinteren frem til nu, hvor solen er kommet frem, og det betyder, at blomsterne begynder at pible frem og vise de første forårstegn, fortæller Søren Bech.

Gartneridelen er med årene blevet udvidet, så den i dag har tre forskellige adresser på henholdsvis Filippavej, i Ringe og i Vester Hæsinge. Gartnerierne leverer i dag blomster og planter til havecentre, butikker og supermarkeder i hele Europa. Men det er kun blomstersalget på Filippavej, der er åbent for private kunder.

– Vores medarbejdere står med et smil klar til at byde velkommen i blomsterhavet. Vi har virkelig blomster i alle regnbuens farver, så der er noget til et hvert humør, siger indehaver Søren Bech.

Blomster- og plantesalget i Hundstrup er åbent alle dage fra kl. 9 til 17, også i weekenderne og på helligdage.

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.