Med to nye kørelærere bag rattet og byens første elbil satser Henrik Bo og Lones køreskole på at give eleverne de bedste rammer. Det skal nemlig være en god oplevelse af tage kørekort i Odder.

Det går godt i teorilokalerne i Nørregade i Odder, hvor Henrik Bo og Lones køreskole holder til. Holdene er fyldte, og den store efterspørgsel har betydet, at Henrik og Lone har ansat to unge kørelærere.

– Vi havde helt op til 8 måneders ventetid, så det kunne ikke blive ved med at gå. Derfor var vi heldige at få fat i Jacob og Kristina, der begge er nyuddannede kørelærere. De er et frisk pust, og de er meget seriøse og lydhøre over for det, som vi erfarne ræve fortæller dem, siger Henrik Bo Jensen, der sammen med sin kone Lone Jensen ejer køreskolen. 

Ros til de nye lærere

De erfarne ræve er Henrik Bo Jensen og hans læremester Niels Smidt, der kører på fuldtid i Henrik Bo og Lones køreskole. Sammenlagt har de to mænd 64 års erfaring som køreskolelærere.

– Det er et godt match med både erfarne og unge folk. Vores fif og ordforråd i forhold til at guide eleverne er større, men der er godt humør på Kristina, og Jacob er dygtig til at forklare tingene. Den køresagkyndige har rost dem begge, så det er meget lovende, siger Henrik Bo Jensen.

Fordelen ved at være 5 kørelærere er, at eleverne har flere at vælge mellem, hvis de har særlige ønsker. Det kan for eksempel være noget med kemi eller ønsket om tage køretimerne i byens første køreskole-elbil – en Kia EV 6.

– Vi bruger den mest til dem, der skal tage trailerkørekort, men den giver os nogle nye muligheder. I det hele taget udvælger vi nøje de biler, som vi ved dur. De bliver købt for elevernes skyld, og ikke for at se smarte ud, forklarer Henrik Bo Jensen.

Henrik Bo og Lones køreskole har fart på 1

Klar struktur og små hold

Den erfarne køreskolelærer er ikke pernitten og ligger og støvsuger bilen i tide og utide. Til gengæld er det vigtigt for ham, at han er troværdig, og så nyder han elevernes selskab.

– Jeg kan godt lide at omgås mennesker, og der må også gerne være lidt drilleri. Hvis jeg har sagt rigtig mange gange til en ung fyr, at han skal sætte farten lidt op, uden at der sker noget, så kan jeg godt finde på at sige: Hvad så mormor?, smiler Henrik Bo Jensen.

Køreskolen i centrum af Odder tilbyder bil-, trailer- og motorcykelkort til det stigende antal eleverne fra byen, oplandet og Samsø, og siden starten er det bare gået fremad.

– Jeg tror, at vi er gode til at skabe en klar struktur med faste dage og tidspunkter, hvor eleverne skal møde. Vi tager ikke flere elever ind på holdene, end vi har tid til at køre med, så det tager højst 10 uger at få et kørekort hos os. En fordel er også, at det ikke er gætværk, når vi fortæller om lastbilers spejle og motorcyklistens tanker, da vi selv har været der, siger Henrik Bo Jensen.

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.