Med et modul i ledelse får du alle muligheder for at udvikle dig som leder og motivere dine medarbejdere på både hverdagens lette etaper og de hårde stigninger.  

Erhvervsakademi Sydvest udbyder igen et af de populære, korte ledelsesmoduler i Esbjerg og Sønderborg. Det er modulet Ledelse i praksis, der tages på 8 dage fordelt over 8 uger med udgangspunkt i deltagernes eget arbejdsliv, og på mange måder kan det sammenlignes med at skulle være holdkaptajn på et cykelhold.

– Det er ikke nok at være en god cykelrytter for at være holdkaptajn. Du skal også være en god leder, som de andre har lyst til at følge, hente vand til og tage føringer for. Hvis du er et ”dumt svin” og ikke kan løfte hele holdet, så hjælper det ikke, at du selv kan træde hundredvis af watt, siger Kris Svane, der er chefkonsulent ved Smart Academy, som er navnet på efter- og videreuddannelserne ved Erhvervsakademi Sydvest.

Find dit ståsted som leder

Modulet Ledelse i praksis henvender sig til alle typer mellemledere, der gerne vil stå så stærkt som muligt ved fremtidige ledelsesopgaver.

– Det handler om at kende sig selv som leder, finde et ståsted, kunne motivere medarbejderne, personlig planlægning og så lærer deltagerne også at håndtere konflikter ud fra konkrete eksempler. Undervisningen er meget praksisnær og kan kobles direkte til deltagernes hverdag, fortæller Kris Svane.

Ledelse i praksis foregår som klasserumsundervisning på små hold, hvor den personlige sparring fra de erfarne undervisere med baggrund i blandt andet Novo Nordisk er meget central.

– Vi prioriterer små hold, og én til én sparring med underviserne gør, at vi kommer tættere på deltagerne og deres virkelighed. Lederne sparrer med hinanden undervejs om eksempelvis lederroller, og de danner relationer og netværk, som er guld værd bagefter, udtaler Bo Glerup, som er uddannelseschef hos Smart Academy.

Løft dig selv og hele holdet

Akademiuddannelsen i ledelse består af 6-8 moduler, hvor Ledelse i praksis er det første modul, som kan tages separat, men mange vælger at fortsætte. Alle moduler afsluttes med en eksamen. 

– Vi oplever, at eksamen ofte fører til en personlig udvikling, hvor man vokser som leder, fordi man går til eksamen i en kendt problemstilling fra ens egen virksomhed, forklarer Kris Svane.

Modulerne i akademiuddannelsen er udviklet i et tæt samarbejde med Danfoss, Blue Water og andre virksomheder i Syddanmark, der har brug for gode ledere.

– Med nye ledelsesværktøjer kan du ikke bare løfte dig selv, men hele virksomheden. Man kan komme et godt stykke vej som autodidakt leder, men hvis du vil udvikle dig og løfte dit team op på en større klinge, så har du brug for de rigtige værktøjer at hænge din praksiserfaring op på, understreger Kris Svane. 

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske medier.