Den grønne omstilling tager fart hos de sydfynske virksomheder, og hos SEF Energi vælger mange erhvervskunder en total løsning inden for opstilling af ladestandere. 

– Det går rigtig stærkt. Inden for bare det seneste år er der kommet en enorm efterspørgsel fra både private og erhvervskunder på vores ladestanderløsninger, fortæller Michael Bech Jensen, der rådgiver erhvervskunder hos SEF Energi.

– Mange af vores kunder har ønsket om at fremstå som både en grøn og attraktiv arbejdsplads, og her er vores ladeløsninger et godt skridt på vejen. Der er selvfølgelig nogle, der fortsat er lidt tilbageholdende, fordi det er en stor investering med standere og installation, men der er ingen tvivl om, at rigtig mange gerne vil tage skridtet på sigt, siger han.

En af de virksomheder, der har kastet sig ud i en omstilling til opladelige biler, er sydfynske Scangrip. Virksomheden har fået sat seks ladebokse op på firmaadressen med mulighed for flere standere på et senere tidspunkt.

Løsningen har de valgt, fordi flere medarbejdere og gæster har fået elbil. Samtidig har Scangrip også ønsket, at ladeboksene skal være offentligt tilgængelige. Derfor fremgår Scangrip af de forskellige apps, der viser lademuligheder i hele landet.

– Scangrip kiggede også på andre udbydere, men de valgte SEF Energi, da vi kunne tilbyde den bedste løsning til deres behov, og da vi har haft et godt og langvarigt samarbejde, fortæller Michael Bech Jensen.

Bidrager til den grønne omstilling

En anden af Sydfyns virksomheder, der har valgt at omstille bilflåden til el, er C.C. Jensen. Her er udskiftningen af virksomhedens 35 firmabiler til elbiler i fuld gang, ligesom der er installeret ladestandere på både firmaadressen og hjemme hos medarbejderne.

– Vi har valgt at tage det helt store skridt og udskifter derfor alle vores firmabiler, der kører på fossile brændstoffer til ren el, siger økonomidirektør Jimmi Madsen fra C. C. Jensen.

– Vores medarbejdere er meget begejstrede. Vi løser jo flere problematikker her. Både det praktiske i, at vi sørger for opstilling af ladestander i hjemmet, men også at vi bidrager til den grønne omstilling, som medarbejderne også gerne vil tage del i, understreger Jimmi Madsen.

SEF skræddersyer ladeløsninger til fynske virksomheder 2

Konstruktive løsninger til kunderne

Sammen med de fysiske ladestandere får kunderne også fuld installation og en el-aftale, der understøtter den grønne omstilling, med i pakken. Derudover får virksomheden intelligent opladning styret gennem en app, så elbilerne lader, når strømmen er billigst og mest miljøvenlig.

– Hos os køber man ikke bare ladeboksen, men hele processen og rådgivning efterfølgende. En medarbejder skal ikke holde øje med, hvor meget strøm der bruges. Vi klarer det for dem i én samlet pakke.

– SEF Energi har opereret på Sydfyn gennem mange år. Folk kender os i forvejen, og vores kunder ved, at de altid får en seriøs behandling og konstruktive løsningsforslag fra os, siger Michael Bech Jensen.

SEF Energi har sit hovedkontor i Svendborg og har eksisteret i over 100 år. Ud over løsninger til elbiler leverer SEF også el, naturgas og varmepumper til både private og erhvervskunder.

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.