Der er tænkt over alt fra æggebægre til tapetet i opholdstuerne på det nye Egegård Friplejehjem, der åbner om lidt under en måned. Forstander Marianne Lübker glæder sig til at tage imod hjemmets beboere i de omgivelser, hun personligt har taget stor andel i at skabe. 

Alt er spritnyt på friplejehjemmet, som Marianne Lübker udtrykker det, og derfor har hun tænkt nogle større tanker om, hvordan beboerne skal opleve deres nye hjem, når de flytter ind.

– Min indgangsvinkel har været at se på hvilken generation, der flytter ind. Jeg har forsøgt at ramme noget af det, som jeg tænker, de godt kan lide, og som de kender fra deres eget hjem, fortæller Marianne Lübker, der blev ansat som forstander i oktober 2020.

– Vi vil gerne have, at det ser ud som borgernes eget hjem. For det er jo det, det er, i det omfang det kan lade sig gøre, siger forstanderen.

Spræl på tilværelsen

Hun har blandt andet tænkt meget over indretningen af de seks opholdstuer på friplejehjemmet, og hvem der skal bruge dem. Derfor er der valgt møbler i forskellige farver til hver etage.

– Det er ikke sikkert, de er vant til gule og brune møbler eller en blommefarvet sofa, men det giver lidt spræl på tilværelsen, og det er vi gået efter, siger Marianne Lübker.

Et særligt lokalt element er tapetet i opholdstuerne med billeder af Aabenraa, som bygherren har taget.

– Personalets uniformer er heller ikke bare kitler, men mere afslappende, og porcelænet, beboerne får serveret hjemmelavede måltider på, har også fået forskellige farver. Det er vigtigt at skabe den hjemmelige atomsfære for beboerne, forklarer Marianne Lübker.

Egegård Friplejehjem 2

Beboerne har indflydelse

Det er ikke kun de sprælske sofaer, de nye beboere på Egegård Friplejehjem kan se frem til. Udover de 63 lejligheder med altan eller terrasse og opholdstuerne, er der mange muligheder for, at beboerne selv kan beslutte, hvad hverdagen skal byde på.

Den store fællessal med plads til 120 personer kan bruges til fødselsdagsfester, fællessang, gymnastik eller koncerter, siger Marianne Lübker.

– Det handler om, hvad beboerne ønsker at lave. Det er dem, vi skal passe på, og deres behov vi skal varetage. Det går jeg meget op i, siger hun.

Friplejehjemmet har en række rum, der er klar til at blive indrettet, lige præcis til beboernes ønsker. Et hyggeligt wellnessrum er allerede klar med spabadekar og loftlift til beboerne, der snart flytter ind.

Der er også et motionsrum og frisørrum på tegnebrættet, og en erindringsstue, som især de demente kan få stor glæde af.

– Men lige nu ser jeg frem til at komme i gang med det, som vi er gode til. Nemlig at passe godt på beboerne og give dem et trygt hjem, siger Marianne Lübker.

Advertorial skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.