Wauw er det første ord, der falder én ind, når man træder ind ad døren hos Haarby Bageri på Sydvestfyn. Den store butik frister med velduftende wienerbrød, de lækreste kager og perfekt afbagte brød enhver kage- og brødglad sjæl.

I spidsen for de 40 ansatte bagere og ekspedienter i Haarby Bageri står bagermester Allan Ringe. Læs hvordan han har skabt en succesfuld bagerforretning i en by med kun 2.500 indbyggere, og om den betydning samarbejdet med Lantmännen Cerealia har for butikkens udvikling.

– For 10 år siden leverede Havnemøllerne ikke engang 1 tons hvedemel til bageriet om ugen. I dag bruger vi næsten 1 tons om dagen. Læg hertil sækkevis af rugmel og andre melsorter til vores brede sortiment af brød og kager. Alt i alt får vi cirka 7 tons mel om ugen. Det bliver til mange brød og kager, understreger Allan Ringe, der glæder sig over den stødt stigende kundestrøm i butikken.

Rugbrød bagt af 100 % dansk rugmel

– Byen og hele oplandet er gode til at bakke op om bageriet. Det er vi meget taknemmelige for. Når vi spørger kunderne om, hvorfor de handler i bageriet, fortæller de, at det skyldes vores store udvalg, høje kvalitet og at vi bager friskbagt brød i hele butikkens åbningstid, forklarer bagermesteren og afslører, at bageriets rugbrød trækker kunder til fra nær og fjern.

–  Alle vores rugbrød er bagt af 100 % dansk dyrket rug, der er malet på Møllen i Vejle. Kornet er dyrket uden brug af stråforkortere, glyphosat og spildevandsslam. Rugmelet har en høj og ensartet kvalitet, der giver rugbrødet en saftig krumme og god smag. Vi kan mærke, at vores kunder gerne vil støtte lokale danske producenter, og at det betyder noget for dem, at melet er produceret bæredygtigt, forklarer Allan Ringe.

Lantmännen Cerealia inspirerer med nye opskrifter og kurser

Inden Allan Ringe sprang ud som selvstændig bagermester i Haarby, arbejde han som mestersvend i Odense, hvor drømmen om at skabe og udvikle sit eget bageri lige så stille voksede sig større.

– Min kone og jeg synes godt nok, at der var langt fra Odense til Haarby de første gange, vi kørte turen. Men lysten til at være herre i eget hus vandt, og vi aldrig fortrudt beslutningen. Jeg nyder at arbejde med mennesker og lære fra mig, ligesom det er fantastisk, at vi selv sætter retningen for bageriets udvikling, fortæller Allan Ringe, der glæder sig over, at Lantmännen Cerealia er dygtige til at inspirere med nye opskrifter og kurser.

– Jeg har blandt andet deltaget i et Pain Paillasse kursus, hvor jeg er blevet certificeret til at bage efter den patenteret schweiziske opskrift. Det tager tre dage at lave et rigtigt Pain Paillasse brød. Men så er det til gengæld også et lækkert og rustikt brød med flere end 80 smagsnoter og en saftig krumme. Brødet holder sig frisk i lang tid og har en sprød skorpe. Hvert kvartal får vi en ny opskrift fra Cerealia på et Pain Paillasse morgenstykke. Det er fedt. For deres inspiration er med til at forny og udvikle vores sortiment, og det bliver bemærket af kunderne, der er glade for kvalitetsbrødet, fortæller Allan Ringe.

Haarby Bageri_0040

Bagermester oplever konsekvent en høj og ensartet kvalitet af melet

Kagerne og brødet i Haarby Bageri er bagt med kærlighed og respekt for håndværket. Høj og ensartet kvalitet er altafgørende, og det kræver en kompromisløs kvalitet af råvarerne.

–  Havnemøllerne er dygtige til analyse og male kornet, så det har en ensartet kvalitet. Vi oplever nærmest ingen forskel fra levering til levering. Kvaliteten er stabil og høj. Det betyder, at det er lettere for mine bagersvende og lærlinge at arbejde med dejen. De ved præcis, hvor længe de skal ælte den, så den har den rigtige konsistens, forklarer Allan Ringe, der glæder sig over samarbejdet med Lantmännen Cerealia.

– De er proaktive og spørger ind til mine behov. De leverer til tiden, og når jeg har behov for det. Har jeg idéer eller forslag, oplever jeg, at Cerealia er meget lyttende. Sparringen går begge veje, og det gør, at forbedringspotentialer realiseres. I sidste ende betyder det, at jeg kan bage lækre kager og godt brød, hvad enten det er til eftermiddagskaffen eller brød til børnenes madpakker.

Derfor samarbejder Haarby Bageri med Lantmännen Cerealia

  • Høj og ensartet melkvalitet
  • 100 % dansk dyrket og malet rugmel
  • En god og konkurrencedygtig pris
  • Inspiration og videreuddannelse
  • Proaktiv kundeservice
  • Høj leveringssikkerhed
  • God sparring der går begge veje

Skrevet af Speakloud for Lantännen Cerealia.