I samarbejde med FDM ruller Jysk Energi den røde løber ud til årets Dansk Elbil Festival i Musikteatret i Holstebro. Dagen er spækket med viden, underholdning for både børn og voksne, og adgangen er selvfølgelig gratis. 

– Det er en reel mulighed at se og prøve en elbil, uden du er tvunget til at købe. Her er muligheden for at se dem alle sammen på én gang og sammenligne, samtidig med at man kan få svar på alle sine spørgsmål, fortæller Torben Antonsen fra Jysk Energi, der står bag eventet.

Han glæder sig til igen at åbne dørene til en dag for hele familien med pølsevogn, underholdning og debatter om elbilsmarkedet.

– Vi har sat et stort prøvekørselsområde op med ladestandere og det hele, så der bliver rigtig mange biler at prøvekøre, siger Torben Antonsen og opremser Volkswagen, Mercedes, Kia, Hyundai og Renault, der er blandt de i alt 11 bilmærker, som du kan tage en tur i.

Nikolaj Sonne er vært for dagens begivenheder, der blandt andet indeholder to talks fra FDM, hvor et panel vil give svar på spørgsmål om ladetider, trækkeevne og rækkevidde på elbilerne.

Aktiv del i den grønne omstilling

– Vi vil i Jysk Energi rigtig gerne tage aktiv del i den grønne omstilling, men det kan være svært at gennemskue den nye teknologi på bilmarkedet. Vi vil derfor rigtig gerne hjælpe vestjyderne med at finde hoved og hale i, hvad der er det rigtige for dem, siger Torben Antonsen.

– I dag er det realistisk, at en elbil kan blive allemandseje. Det er billigere at købe en elbil, især hvis man ser på udgifterne, efter man har købt den. Man kan spare mange penge gennem hele bilens levetid.

Men salget af elbiler har været lidt lavere i Vestjylland end på landsplan. Her kræves der mere af køretøjerne, og kan en elbil klare længere køreture? Det er noget af det, folk kan få svar på til Dansk Elbil Festival.

– Det er alt sammen vigtigt at vide noget om, når man overvejer en elbil, og vi i Jysk Energi vil som sagt gerne være en del af omstillingen her i det jyske. Det kan vi med denne her festival, hvor hele lokalområdet er inviteret til en dag i elbilens tegn, siger Torben Antonsen.

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.