En ny afdeling målrettet det østjyske erhvervsliv er i foråret sat i søen. I spidsen står Gitte Poulsen, der byder på et bredt katalog af kurser funderet i FOF’s mangeårige erfaring.

Udvalget af kurser i folkeoplysningsforbundet FOF Aarhus spænder fra førstehjælp over sprog til yoga, keramik og foredrag til østjyderne. Indtil nu har det været henvendt til privatpersoner, men nu åbner FOF Aarhus op for skræddersyede kurser til virksomheder.

I front står Gitte Poulsen, der sammen med en projektgruppe i efteråret fandt et stort potentiale i at tilbyde FOF’s mange undervisningsforløb til erhvervslivet. Hun kommer med en baggrund fra rejsebranchen og har blandt andet studeret virksomhedsadministration og iværksætteri i Estland. Hun ser frem til at samarbejde med de østjyske arbejdspladser.

– Vi tager udgangspunkt i, hvad vi allerede har på hylderne, og så tilrettelægger vi det efter, hvilke behov den enkelte virksomhed har. De er meget velkomne til at henvende sig allerede nu, understreger Gitte Poulsen.

Klar til samarbejde

I første omgang bliver der udbudt kurser i førstehjælp, forløb i forberedende voksenundervisning (FVU-dansk, -matematik, -engelsk og -digital) og sprogkurser, som Gitte Poulsen og hendes team har vurderet, der er størst efterspørgsel efter blandt erhvervslivets medarbejdere. 

FOF Aarhus har allerede afholdt førstehjælpskurser for virksomheder som Munthe-butikken i Aarhus og Via Biler i Højberg.

Både sprogkurserne og FVU-undervisningen bliver tilpasset de konkrete virksomheders medarbejdere. Det vil sige, at undervisningen understøtter de arbejdsopgaver og -funktioner, som er i virksomheden. 

Ny erhvervsafdeling i FOF Aarhus ser dagens lys 2

Bred erfaring i rygsækken

– Vi har en stor og bred erfaring med i rygsækken, som vi nu kan bruge ude i virksomhederne. Tidligere har vi haft kurser til firmaer, men det har været drypvist. Nu sætter vi 100 procent fokus på virksomhederne med erhvervsafdelingen, siger Gitte Poulsen.

Erhvervsafdelingen i FOF Aarhus kommer især til at skille sig ud ved en særdeles fornuftig pris, en mangeårig erfaring med undervisning og ikke mindst en fleksibilitet i både planlægningen af kurserne og selve arrangementerne.

– Vi kommer gerne ud til virksomhederne, både i arbejdstiden, om aftenen og i weekenden. Hvis virksomheden ikke selv har plads, så stiller vi selvfølgelig vores faciliteter i FOF Aarhus til rådighed, uden det koster ekstra, forklarer Gitte Poulsen.

– FOF Aarhus er kendt for sine kurser til private. Den opfattelse kommer vi til at ændre på med vores erhvervsafdeling. Så har de østjyske virksomheder behov for et kompetenceløft, et sprogkursus, et foredrag eller oplæg på personaledagen med et kreativt omdrejningspunkt, så sidder jeg klar, understreger Gitte Poulsen.

Skrevet af Speakloud for Jysk fynske Medier.