Snart er Davidsens Tømmerhandel klar til at slå dørene op i Svendborg til et velassorteret sortimentet, hvor medarbejderne er lokalt forankrede. 

Det store byggeri af Davidsens Tømmerhandel har nu holdt rejsegilde og indleder dermed de sidste skridt mod færdiggørelsen af 4.000 m2 overdækket trælast og butik, som står færdig i løbet af sensommeren i år. 

Den nye tømmerhandel kommer til at fylde godt på Grønnemosevej og i hele Svendborg og omegn. Den færdige trælast giver nemlig ikke kun de lokale håndværkere og gør det selvfolket en tømmerhandel, men de får også kompetent rådgivning og et endnu større, lokalt tilpasset sortiment.

– Vores lokale arrangement kommer ikke kun til at afspejle sig i vores fagligt stærke og kundevenlige tømmerhandel, men vi har også en ambition om at støtte det sociale og kulturelle liv her i Svendborg, fortæller Tom Callesen, der er trælastdirektør i Davidsens Tømmerhandel i Svendborg.

Det gælder eksempelvis, når det handler om sponsorater til det lokale baskethold Svendborg Rabbits, gule sikkerhedsveste til børnene i kommunens børnehaver eller Borgerforeningen Svendborg Teater. Men det gælder også, når der skal ansættes personale i tømmerhandlen.

Behov for flere fra lokalområdet

– Vi er i øjeblikket 16 ansatte, som alle er fra lokalområdet. Men vi får brug for flere henover de kommende måneder, og det er især vigtigt med lokale medarbejdere, siger Tom Callesen.

– Det passer godt ind i Davidsens profil at ansætte medarbejdere, der bor i byen og kender forholdene hos de lokale håndværkere godt. Det er den profil, som vi bygger videre på, når vi i den kommende tid skal ud at ansætte flere erfarne medarbejdere, siger han.

Lige nu er tømmerhandlen specifikt på jagt efter en salgselev til trælasten og en salgselev til håndværkerbutikken. De bliver automatisk en del af elevakademiet, som sikrer en grundig og professionel uddannelse med fokus på handel, trælast eller detail. 

Ny tømmerhandel udfolder Davidens fulde koncept 2

Unik modtagelse

I løbet af det seneste års tid, hvor Davidsens Tømmerhandel har haft salgskontor og en mindre butik og trælast i Svendborg, har modtagelsen været overvældende. Det fortæller Tony Degn Hansen, der er regionsdirektør for Fyn og Trekantområdet.

– Det har været helt unikt. Vi er virkelig kommet positivt fra start i byen. Som lokal tømmerhandel kender vi det lokale marked og forstår kundernes behov. Vi har de varer på hylderne, som de efterspørger, siger han.

Samlet vil de 4000 m2 ud over de nuværende bygninger på 700 m2, hvor Davidsen lige nu har salgskontor og midlertidig butik, også råde over 2400 m2 lager og overdækket trælast samt cirka 1200 m2 butik og 500 m2 salgskontorer.

– Med en ny og langt større Svendborg-afdeling får vi endnu bedre muligheder for at folde Davidsens fulde koncept ud med fokus på faglighed og et stort sortiment på lager til de professionelle håndværkere og ambitiøse selvbyggere, fortæller Tony Degn Hansen.

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.