For knap tre år siden begyndte Jens Reffstrup fra Autofokus Drastrup at sælge nyere, brugte el- og pluginbiler. Det er stadig vejen frem for det vellidte værksted, hvor kunderne i flere tilfælde tæller tre generationer fra samme familie.

Ejeren af Autofokus Drastrup i udkanten af Randers, Jens Reffstrup, er ikke bange for at prøve noget nyt. Mens andre tøvede, satsede han i 2019 på primært at forhandle brugte el- og plugin hybridbiler, og det har han ikke fortrudt.

– Det er den vej, det går, og det kunderne vil have. Vi er gode til at skaffe brugte demobiler fra hele Europa. De er typisk 6 – 12 måneder gamle, og vi har mange forskellige mærker som Peugeot, Seat, VW, Kia, Mercedes og Tesla, siger Jens Reffstrup.

Stor viden om el og plugin

– Jeg er glad for, at jeg tog springet dengang og ikke står med et stort lager af almindelige biler, som efterhånden er svære at komme af med. Hvis ikke vi var gået all-in på el- og hybridbiler, var vi gået glip af en masse handler og viden, fortæller Jens Reffstrup.

– Bilerne er stadig så nye, at der ikke er de store reparationer, men vi er 100 % klar til dem. Om 5 -10 år vil elbilerne være dominerende, men der vil altid være plads til alle typer biler og kunder hos os, siger Jens Reffstrup.

På værkstedet er alle mekanikerne uddannede og certificerede i el- og plugin hybridbiler. Værkstedschefen kører selv i en elbil, som han synes kører ufatteligt godt. Den grønne vinkel er vigtig, men kvaliteten og køreglæden skal være i top.

– Det er ren fornøjelse med så velkørende en bil. Den er intelligent, hurtig i optrækket og så larmer den ikke. I starten skal man vænne sig til det, men nu vil jeg ikke bytte min elbil ud med en almindelig bil, fortæller Jens Reffstrup.

Autofokus Drastrup satser på elbiler og tilfredse kunder 1

Respekteret i generationer

Jens er 3. generation af bilforhandlere i Assentoft, der begyndte med farfarens Esso-tankstation og i 2004 blev til Autofokus Drastrup. Nogle af kunderne har handlet ved både hans far og farfar.

– Vi har flere generationer af kunder, der er tilknyttet værkstedet. Det er for eksempel en mand på over 90 år, hans søn og barnebarn, der alle kommer her. Det er dejligt. Vi kender hinanden – tilliden og respekten går begge veje, siger Jens Reffstrup.

Respekt og ordentlighed er ifølge ejeren én af grundene til, at kunderne bliver ved med at vende tilbage til værkstedet. Det er vigtigt for Jens Reffstrup at holde ord, og ordene skal holdes i en god tone.

– Vi er der altid for vores kunder. Hvis de har et akut problem, så kommer de til med det samme. De ved, at vi som mindre værksted og forhandler er klar til at gå et ekstra skridt for dem. Der er kort vej fra et telefonopkald til handling, fortæller Jens Reffstrup.

– Det lokale betyder meget for os. Her handler du hos Autofokus Drastrup og ikke en stor kæde, hvor tingene skal passe ind i kasser. Kunderne er trygge ved den måde, vi er på, og de kan lide, at den mekaniker, de afleverer nøglerne til, også er ham, der skruer i bilen, siger Jens Reffstrup.

Alle hjælper til

Hos Autofokus Drastrup hjælper alle til, hvor de kan. Heller ikke bilsælgerne er som alle andre sælgere. De må jævnligt skifte den lyseblå skjorte ud med en kedeldragt, når de skal klargøre biler eller give en hånd med ved hjulskift i dæksæsonen.

– Det er de faktisk glade for. Så kan de komme væk fra skrivebordet og undersøge tingene tæt på. Lidt nørdet måske, men i sidste ende giver det en bedre forståelse og et bedre sammenhold, siger en tilfreds Jens Reffstrup.

Skrevet af speakloud for Jysk Fynske Medier.