Lindøs Auto- og Maskinservice klarer service og alle gængse reparationer, og et nyt, unikt rullefelt giver kunderne mulighed for at få deres biler tunet og optimeret på værkstedet i Nr. Aaby.

Det er et ungt team med både energi og erfaring, der tager imod kunder og køretøjer hos Lindøs Auto- og Maskinservice. De to mekanikere har gået på uddannelse sammen, og de er ikke bange for at nørde.

– Vi har lige skåret hul i gulvet for at installere et rullefelt. Dem er der ikke mange af i Danmark, men vi vil gerne gøre noget ekstra for de kunder, der brænder for at få deres bil til at køre helt optimalt, siger Anders Christensen, der ejer Lindøs Auto- og Maskinservice.

Længere på literen

Værkstedets nye rullefelt gør det muligt at opdatere bilens motor, forbedre dens køreegenskaber og måle om en bil har så mange hestekræfter, som den står opført til.

– Ved at bruge rullefeltet og koble os på bilens styreboks kan vi opdatere filer og få bilen til at køre længere på literen, gøre den mere rap i optrækket og forbedre flowet i gearkassen. Vi kan måle bilens hestekræfter, og nogle gange får ejeren et mindre chok, når bilen ikke yder det, den er opgivet til, siger Anders Christensen.

Mange kunder står allerede i kø til rullefeltet, som den tidligere rallykører Henrik Lundgaard også har vist interesse for. Han kommer forbi til en event, men Lindøs Auto- og Maskinservice har også andre specialer. 

– Vi har blandt andet fået monteret en sporingslift og det nyeste udstyr til at lave 4-hjulsudmåling og sporing. Det går ud på at få hjulene til at stå i den rigtige vinkel, så dækkene ikke bliver slidt skæve. Samtidig er vi ved at få etableret et udendørs bremsefelt, så her er fart på, siger Anders Christensen.

Lindø

God start i byen

Umiddelbart skulle man tro, at Lindøs Auto- og Maskinservice mest er for drengerøve og andre bil- entusiaster, men det er helt forkert.

– Vi er to unge gutter, der går meget op i vores arbejde, og vi kan stort set lave det hele. Vi ordner eksempelvis klippere og maskiner for menighedsrådet, klargør og syner en del person- og varevogne, og så laver vi reparationer og service på alle person- og varebiler, fortæller Anders Christensen.

Lindøs Auto- og Maskinservice har fået en god start i Nr. Aaby, hvor Anders Christensen i 2017 begyndte med dækservice. Han er udlært ved Husby Auto og har speciale i franske biler, mens hans makker, Jonas Berg har helt styr på BMW.

– Det er spændende at starte for sig selv, og det er naturligt for mig, da jeg er vokset op her og mine forældre er selvstændige. Det er en drøm at kunne leve af sin hobby, siger Anders Christensen.

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.