Stål- og smedleverandøren i Auning vokser i medarbejdere, udstyr og kvadratmeter. Nu går Nørgaard Teknik igen til stålet og udbygger sine kompetencer for at blive komplet leverandør.

Forretningen boomer i øjeblikket hos Nørgaard Teknik, hvor seneste skud på stammen er en udvidelse af spåntageafdelingen. Det skal give mulighed for at levere på den øgede efterspørgsel fra kunderne.

– Vores kunder efterspørger flere færdige produkter, fordi de selv oplever vækst og lægger mere ud til underleverandører som os. Der har vi valgt at supplere os selv, fremfor at få det leveret i enkeltbidder, fortæller Ole Nørgaard, der er direktør for Nørgaard Teknik og har været en del af virksomheden siden 1989.

Gennem årene har virksomheden udbygget og udvidet, senest i 2008 hvor smedeværkstedet blev udvidet med 500 m2. I dag er det samlede produktions- og administrationsareal på ca. 4000 m2. 

Nu skal der igen flyttes rundt i den enorme produktion for at få plads til en større spåntageafdeling.

– For at kunne blive mere komplette i, hvad vi kan levere og generelt få mere plads, rokerer vi rundt og flytter eksempelvis vores spåntagebearbejdning ind i en andel hal. Det bliver en større rokade, men nødvendig for at kunne dække kundernes behov, forklarer Ole Nørgaard. 

Generelt peger pilen op ad hos Nørgaard Teknik. Udover de arealmæssige udvidelser har virksomheden også ansat flere medarbejdere, der kan betjene maskinerne og sikre den gode kvalitet, der kendetegner produkterne. 

Niko Home Control skaber plads til alle i fællesskabet 3

Rummer mange kvaliteter

Kunderne hos Nørgaard Teknik ved, hvad de vil have, og i den seneste tid har det været mere samlede løsninger.

– Vi har en god dialog med kunderne om, hvad der er vigtigt. De ved, hvad vi står for, og at vi ikke løber vores vej, før de har fået det, de vil have, siger Ole Nørgaard og fortsætter:

– Vi har kunder, som vi har haft tilbage fra 1989, som stadig handler ved os. Derfor skal vi heller ikke ud at jagte en hel masse nye, fordi servicen til vores nuværende kunder skal være den samme, siger han.

Udover den udvidede spåntageafdeling leverer Nørgaard Teknik alle typer af montage, laserskæring og smedearbejde samt overfladebehandling af rustfast stål. Kunderne er meget forskellige, og for at kunne levere til alle behov, er udstyret nødt til at være alsidigt.

– Vi er gode til at finde ud af, hvad der passer til den enkelte. Og vi har mange forskellige mennesker i butikken. Nogen vil gerne producere kvantitet, mens andre fokuserer på kvaliteten. Det passer meget godt til vores forskellige kunder, siger Ole Nørgaard.

I dag rummer forretningen omkring 70 medarbejdere, der dækker over smede, maskinarbejdere, teknikere, mekanikere og specialarbejdere med hver deres baggrund.

– Vi vægter vores kunder højt, men vi vægter vores medarbejdere og vores leverandører lige så højt. Det er jo hele maskinen, der får det til at køre rundt, siger Ole Nørgaard, direktør for Nørgaard Teknik.

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.