Det begyndte med en trillebør, og i dag er Lauge Bonde vokset til at være en velrenommeret anlægs- og entreprenørvirksomhed med klare, vestjyske værdier og et blik for det lokale.

Logoet med det grønne blad og navnet Lauge Bonde ses mange steder i det vestjyske, hvor en have skal anlægges eller en grund byggemodnes. 

– Jeg startede med at købe en trillebør og en bil i 1996 efter at have arbejdet hos en anden anlægsgartner. I starten var det private haver, men nu er det også byggemodning med entreprenør- og kloakarbejde, belægningsopgaver og etablering af større haveanlæg, siger Lauge Bonde, der er stifter af virksomheden i Borris.

Hans kone, Lise Bonde, har også været med hele vejen som bogholder og blæksprutte. I 2014 blev Uffe Bjerg medejer og kompagnon, hvilket har givet et ekstra boost til virksomheden, der i dag er vokset til 35 medarbejdere.

– Selv om vi er blevet større og kan løse alle opgaver, så holder vi fast i det lokale. Her er de kunder, som har støttet os fra starten, fortæller Lauge Bonde.

Lauge Bonde 2

Ingen opgaver er for små eller store

Forpligtelsen på det lokale gør, at Lauge Bonde rykker ud til et enkelt rosenbed hos Fru Jensen og samtidig udfører jordarbejde hos landmænd og skaber omfattende haveanlæg. Det lokale engagement er også synligt som Lauge Bonde-logoet hos for eksempel Skjern Håndbold.

De dygtige medarbejdere hos virksomheden tæller både den helt unge på 16 år og den erfarne på 75 år.

– Det er skønt med den aldersspredning. Enkelte har haft 20-års jubilæum her, og de kan give deres knowhow videre til de unge, som tilfører ny energi. Vi er glade for lærlinge og for at opleve den udvikling, de gennemgår fra ”skoleknejte” til svende, fortæller Lauge Bonde.

Virksomheden har en særlig ordning for de unge, der ikke kan få en læreplads, før de har haft et prøveår i al slags vejr.

– Det er godt for de unge at prøve arbejdet, inden de kommer i lære og skal vælge retning som anlægsgartner eller anlægsstruktør. De har en bedre forståelse, når de starter på skole, og vi har både en danmarks- og europamester ansat, så det er ikke så ringe, siger Lauge Bonde.

Skrevet af Speakloud for Lauge Bonde.