Mathias Bjørn har som erfaren truck-mekaniker startet Midtjysk Truck i Viborg, hvor han med overblik og præcision kører ud til kunderne og reparerer trucks, stablere og mini- og teleskoplæssere. 

Nogle gange skal det gå stærkt, når en truck går i stykker og produktionen står stille. Med sin nystartede virksomhed, Midtjysk Truck, er Mathias Bjørn klar til at rykke hurtigt ud og ordne fejlen på stedet.

– Jeg reparerer altid ude hos kunden og står til rådighed 24/7. For hver kunde opbygger jeg et lager med reservedele, og med et stort netværk i ryggen kan jeg hurtigt få sparring, hvis jeg får brug for specialviden, siger Mathias Bjørn.

Solid erfaring fra hele verden

Der er ellers ikke meget, Mathias Bjørn ikke ved om reparation af trucks og andre maskiner. De sidste 10 år har han blandt andet arbejdet i et firma som truck-mekaniker, men erfaringen kommer også fra 3 år på Grønland og en uddannelse som automekaniker med et efterfølgende eliteforløb i USA.

– I Danmark lærte jeg at reparere biler, og i Grønland lærte jeg at reparere reservedele. Når du er den sidste instans, og der ikke lige er hjælp at hente, så lærer du at få tingene til at køre. Jeg fandt ud af, hvor vigtig vedligeholdelse og service er, så man undgår nedbrud, fortæller Mathias Bjørn.

Midtjysk Truck servicerer og reparerer især trucks, stablere og minilæssere samt andet mindre materiel, men Mathias Bjørn kører også ud til entreprenørmaskiner, sejlbåde og lastbiler.

– Fordelen ved, at det kun er mig, er, at kunderne ikke skal ringe til en serviceleder, som måske sender en ny mand ud hver gang. Kunderne kender mig, jeg kender dem og deres behov, og de kan regne med mig. Jeg er meget grundig, og så har jeg en god føling med, hvad der skal laves og ikke skal laves i forhold til at få nedbrud, forklarer Mathias Bjørn.

Midtjysk Truck 2

Styr på hængepartierne

Det var en kunde, der opfordrede ham til at starte sin egen virksomhed, og siden starten først på året har Mathias Bjørn ikke haft problemer med at løfte opgaven.

– Jeg har travlt og har kunder i Viborg, Billund, Aarhus, Aalborg og en enkelt på Sjælland, men på længere sigt vil jeg gerne udbygge forretningen. Kunden, der fik mig til at starte, er stadig min kunde, og jeg er utrolig glad for, at virksomheden roser mig for at være kompetent, kommer når de kalder og have styr på hængepartierne, siger Mathias Bjørn.

Det er vigtigt for ham, at kunderne oplever, at han har overblik over hængepartier og får fulgt dem til dørs i stedet for, at de ender i en syltekrukke.

– Jeg vil gerne kendes på at være professionel, energisk og loyal over for mine kunder. Vi skal have en god dialog uden tom snak og med klare aftaler, for de skal kunne stole på mig, siger Mathias Bjørn.

Skrevet af Speakloud for Midtjysk Truck.