Midt i den smukkeste midtjyske natur har Ilona og Theo van der Waal bygget deres drømmehus. Et svenskrød bjælkehusidyl med sort tag og hvide sprossede vinduer. Bygget efter Scanwo-konceptet Medbyg.

Ilona og Theo van der Waals nye hjem ligger i landlige omgivelser med den flotteste udsigt til de omkringliggende marker og deres egen lille skov på den 5.600 kvadratmeter store grund. Kombinationen af at ligge midt i naturen, den korte afstand til hyggelige landsbyer, de kun 8 kilometer til Viborg og et helt fantastisk træhus har givet ægteparret netop det liv og den hverdag, de ledte efter.

”Vi har fået et hyggeligt, moderne og varmt hjem. Det passer lige til os og til den natur, det ligger i. Vi kan ikke forestille os et bedre sted at bo. Bare synet af træhuset gør os glade og varme om hjertet. Vi føler os virkeligt godt tilpasse og hjemme i huset”, siger Ilona og Theo van der Waal og afslører, hvor idéen til det overdækkede indgangsparti er støbt.

”Jeg er født i Litauen. I gamle dage havde mange litauiske huse overdækkede indgangspartier, og det er her, vi fik idéen til at lave den klassiske overdækning ved hoveddøren. Vi synes, det er smukt, ligesom det er praktisk og funktionelt. På regnvejrsdage kan vi stå i tørvejr, og når duggen falder om sommeren, kan vi nyde et par ekstra timer under taget”, forklarer Ilona van der Waal.

Scanwo Medbyg-løsning

Ægteparrets nye hjem er bygget i Scanwo-konceptet Medbyg. I Medbyg-løsningen har Scanwo stået for materialer, råhusmontage, opsætning af vægge, gulve og lofter, mens bygherre selv har håndteret el, VVS, fliser og andet entreprenørarbejde i anlægningen af haven.

”Vi valgte Medbyg-konceptet, fordi det gav os mulighed for at håndplukke lokale håndværkere, vi kendte lidt til i forvejen. Det gav en god tryghed i byggeprocessen, og for Ilona og jeg var det vigtigt at støtte de lokale entreprenører og håndværksvirksomheder”, fortæller Theo van der Waal, der sammen med hustruen Ilona glæder sig over, at de besluttede sig for at samarbejde med Scanwo.

”Da vi kiggede rundt på nettet efter en samarbejdspartner, faldt vi pladask for Scanwos stil og deres smukke træhuse. I hele byggeprocessen har der været en god stemning i vores samarbejde. Scanwo har hjulpet os med idéer, sparring og rådgivning. De har finpudset vores tegninger og flyttet rundt på væggene. Resultatet kunne i vores øjne ikke være bedre”, understreger ægteparret, der ikke alene har fået et smukt hus. De har også fået et energivenligt hjem.

”En luft til vand varmepumpe og et Genvex anlæg giver os billig og bæredygtig opvarmning og ikke mindst et godt indeklima. Vi er naturligvis glade for at spare penge på varmeregningen, men det betyder mindst ligeså meget for os at bo i et bæredygtigt træhus, hvor vi er med til at passe godt på den natur, der omfavner os”, fortæller Ilona og Theo van der Waal.

Kundecase skrevet af Speakloud for Scanwo.