Efter 38 år i samme hus er Jette og Hans Jørn Engell flyttet ind i et nyt etplans træhus fra Scanwo, der opfylder alle de drømme, ægteparret havde om et sommerhuslignende hus midt i byen. 

– I sommer gik der nogle forbi nede på Grummeløkkegade og sagde “Tænk engang, at der er et sommerhus midt inde i byen.” Så det er lykkedes os at få et udtryk på vores helårshus, der minder om et sommerhus.

– Som udgangspunkt vidste vi bare, at vi skulle have et træhus. Det blev et bjælkehus. Vi har bygget et anneks til, som også er en bjælkehytte, fortæller Jette Engell.

Hun og manden Hans Jørn Engell flyttede for et års tid siden ind i drømmehuset i Allinge. De har udsigt over vandet og bor tre minutter fra by og strand. Selvom de ikke er gået på pension endnu, er de klar til det i deres træhus fra Scanwo.

– Vi var enige om, at hvis vi skulle bygge et nyt hus, så var det ved at være på tide. Man skal flytte, mens man fysisk er i stand til det. Det var det rigtige tidspunkt for os at gøre det, siger Hans Jørn Engell.

Scanwo - Grummeløkkegade_0039
Scanwo - Grummeløkkegade_0034

Fantastisk dialog med Scanwos team

Ægteparret har selv været en stor del af processen. Først gik de til lokale bygmestre på Bornholm, men de kunne ikke konkurrere med Scanwo på prisen. Alligevel har lokale håndværkere bidraget til malerarbejdet og el- og vvs-installationer.

– I grundtræk er det os selv, der har tegnet huset, og så har Scanwo rådgivet om, hvad der kunne lade sig gøre, eller hvor vi har været nødt til at gå på kompromis. Det har været en fantastisk dialog med teamet hele vejen igennem, siger Hans Jørn Engell.

I selve byggeprocessen boede tømrerne fra Fyn i en skurvogn på grunden i hverdagene. Det har betydet, at Hans Jørn og Jette Engell kunne få gode råd til blandt andet at bygge deres lille anneks, og det gav en dynamisk byggeproces.

– Vi havde et virkelig godt samarbejde med tømrerne. Når de holdt pause i at rejse bjælkerne, så kunne vi give det udvendige træ grundingsolie. Og vi nåede at male det to gange, mens tømrerne lavede noget andet, fortæller parret.

Blevet som vi ville have det

Jette og Hans Jørn Engell flyttede ind i huset i slutningen af januar 2021, kun et halvt år efter at fundamentet blev støbt i sommeren 2020. Siden har parret nydt deres sommerhuslignende bjælkehus.

– Vi har lige haft et års gennemgang af byggecertificeringen, og der var slet ikke noget at sætte en finger på, fortæller Jette Engell.

– Vi har virkelig fået vores drømmehus. Vi er utroligt glade for det, og det er blevet, som vi gerne ville have det, siger Hans Jørn Engell.

– Efter de erfaringer vi har gjort os i byggeprocessen, er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at vi ville vælge Scanwo, hvis vi skulle bygge et hus til, understreger Jette Engell.

Kundecase skrevet af Speakloud for Scanwo.