Blodrøde tal og en truende konkurs er fortid i KEM Offshore, der efter nogle hårde år i et stormfuldt farvand og en vanskelig konkurrencesituation igen har sat kursen mod en sund drift af rederiet, der sejler teknikere og montører til og fra havvindmølleparker.

KEM Offshore er på mange måder en solstrålehistorie i Esbjergs transformation fra fiskerby til energimetropol. Rederiet var blandt de første i verden til at tilbyde taxasejlads af mandskab til og fra havvindmølleparker, men en forandret konkurrencesituation affødte en gigantisk nedskrivning, der satte selskabet under pres. 

– Vi har skullet lære at begå os i en ny konkurrencesituation, hvor en politisk beslutning i 2018 gjorde det muligt at sejle til og fra vindmølleparkerne med 24 personers fartøjer. De fleste af vores skibe tager 12 personer. Samtidigt meldte flere konkurrenter sig på banen i kraft at det store dyk i salget af olie og gas. I kombination var det med til at presse priserne i bund og stække vores konkurrenceevne, forklarer Knud Erik Møller, der ejer KEM Offshore sammen med sønnen Orla Møller. 

Ny kurs giver vind i sejlene

I dag har rederiet vendt skuden. Økonomien er stabiliseret, der er god opbakning fra banken og rederiet søger igen søfolk til deres besætninger på deres otte skibe. Det er der ifølge direktør i KEM Offshore Orla Møller flere årsager til. 

– For det første har vi optimeret rederidriften. Vi er blevet bedre til at udnytte skibene og dygtigere til at tilpasse servicemontørernes aktuelle behov. For det andet har vi startet et vedligeholdelsesprogram, så vores skibe står skarpere end nogensinde før, og for det tredje har vi sat endnu mere fokus på kunderejsen. Vi lytter mere til kunderne, er proaktive og sørger for, at de får lige nøjagtig den ydelse, de har behov for, forklarer Orla Møller, der venter spændt på udfaldet af udbudsrunden på Horns Rev 1. 

– Horns Rev 1 stod med sine 160 MW færdig i 2002. Dengang som verdens største havmøllepark. Lige siden starten har vi haft opgaven med at sejle teknikere til og fra havvindmølleparken. Vi har specialbyggede skibe, der passer til opgaven og en nærliggende base i Esbjerg. Kombineret med vores kvalitetssikring, en udstrakt fleksibilitet, en høj kvalitet og en attraktiv prisstruktur håber vi på, at det betyder, at vi igen løber af sted med opgaven. Vi vil strække os langt for at vinde udbuddet, for det vil for alvor tydeliggøre, at vi endegyldigt har vendt skuden og sat en ny sund kurs for KEM Offshore, understreger Orla Møller.

Advertorial skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.