Tømrerfirmaet Henning Pedersen har i 40 år været med til at forskønne og lave flot håndværk i Struer og omegn med renoveringer og nybyggerier. I København har kunderne også fået øje på det vestjyske tømrerfirma. 

Det går godt for Tømrerfirmaet Henning Pedersen, der er flyttet til nye lokaler på Gørtlervej 15 i Struer for at få et større værksted og bedre faciliteter. 

– Der er nok at se til med renoveringsopgaver, og det nye værksted giver os mulighed for at have mange bolde i luften på samme tid, siger indehaver Rene Præstholm.          

Sjove detaljer i gamle huse 

Tømrerfirmaet laver nybyggeri, sommerhuse, renoveringer og står for totalentreprise, og så har det fået en hel speciel niche i København og Nordsjælland, som stiller krav til medarbejdernes håndværksmæssige kunnen. 

– Vi renoverer og producerer døre, paneler, sandlister, radiatorskjulere og indbyggede bogreoler i ældre og fredede bygninger, som skal se ud som originalerne. Det kræver stor tålmodighed og finish af vores medarbejder, der udfører detaljerne, som vi tager med til København og monterer, fortæller Rene Præstholm. 

En af de seneste opgaver har været renovering af paneler i en lejlighed i Sankt Peders Stræde, som skulle godkendes af Slots- og Kulturstyrelsen. 

– Vi har en god dialog med dem undervejs, og det er spændende opgaver, som vi får flere af. Ofte spørger naboerne efter vores visitkort, siger Rene Præstholm. 

Han og kollegerne har det godt i Struer, hvor Rene Præstholm bor med sin kone og deres 3 børn. Han blev udlært i Tømrerfirmaet Henning Pedersen for 23 år siden, og i 2017 overtog han det fra sin tidligere mester, Henning Pedersen, der stadig kommer på kontoret. 

– Henning er stadig med, og det er dejligt. Vi er et traditionsrigt firma, hvor flere af medarbejderne har været her både 25 og 40 år, og det giver stor erfaring, siger den stolte tømrermester Rene Præstholm. 

Lærlinge bliver dygtige 

Tømrerfirmaet har som noget helt særligt 6 lærlinge ud af de 15 ansatte, og det giver en god sammensætning på arbejdspladsen. 

– De unge er med til skabe liv, og hvis vi vil have nogle dygtige tømrersvende, må vi også lære dem godt op. For mig er det vigtigt, at lærlingene trives, bliver dygtige og oplever stolthed ved tømrerfaget, siger Rene Præstholm. 

I øjeblikket er firmaet ved at renovere Heimdalsparken i Holstebro, hvor 1300 vindueslysninger skal skiftes. Andre store opgaver har været for B&O, Sound Hub Denmark og renoveringen af Limfjordsskolen og den fredede herregård Kvistrup, hvor den helt store værktøjskasse med håndelag har været i brug. 

– Vi kommer til små og store opgaver, når folk ringer, og vil gerne blive ved med at levere kvalitet frem for alt. Det har vi altid stået for, fortæller Rene Præstholm. 

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier