Anni Højrups og Sten Appelon Petersens drømmetræhus tager form på byggegrunden midt i den smukkeste natur tæt på skov og Rosenvold Strand, og om blot 14 dage kan ægteparret holde rejsegilde.

Fremdriften i byggeprocessen glæder naturligvis Sten Appelon Petersen, der følger byggeriet af træhuset på tætteste hold fra sin og hustruens midlertidige bolig i skurvognen.

”Det er en fornøjelse at følge byggeriet. Det er tydeligt, at håndværkerne er erfarne. De arbejder professionelt og med omtanke. De tager hensyn til hinanden. For eksempel forlader mureren ikke byggepladsen, før fundamentet er gjort 100 procent klar til tømreren. Sammen laver de en god overlevering, så tømreren kan gå i gang med god energi og holde momentet i byggeriet”, forklarer Sten Appelon Petersen.

Byggeriet af træhuset med ensidet taghældning er skredet en lille smule på grund af vejret og Scanwos travle tømrerafdeling, men efter at byggeriet blev sat i gang, er det gået stærkt.

”Vores træhus tager virkelig form nu. Tirsdag afsluttede mureren sit arbejde med betondækket. Onsdag gik tømreren i gang, og allerede om eftermiddagen var træskelettet inde i huset rejst. Ydervæggene er sat af, og spærene kommer på i dag. I løbet af en uges tid er huset under tag, og om 14 dage kan vi holde rejsegilde, og det glæder vi os til at fejre sammen med familie, venner og naboer”, fortæller Sten Appelon Petersen, der ikke bekymrer sig nævneværdigt om den lille forsinkelse.

”Kvaliteten af håndværket af altafgørende for os. Jeg har brugt 30 år på at tegne huse ”for sjov”, og vi vil meget hellere give byggeriet den nødvendige tid, fremfor at haste det igennem og miste nuancer og detaljer i vores drømmebolig”, understreger bygherren, der glæder sig over, at håndværkerne tager sig god tid til at svare på familiens spørgsmål.

”Dialogen med håndværkerne giver os tryghed og ro i maven. Vi har et helt unikt indblik i byggeprocessen, fordi håndværkerne er dygtige til at svare, når vi interesseret spørger ind til fremdriften eller detaljer i byggeriet”, forklarer Sten Appelon Petersen, der glæder sig til at udskifte skurvognen med træhuset

”Vi flytter ind til foråret, og vi glæder os som små børn til juleaften. Efter at byggeriet er kommet i gang, er vi blevet bekræftet i, at vores idé, drømme og forventninger kan realiseres ud fra de stregtegninger, jeg afleverede for et halvt år siden. Drømmen kommer nu nærmere virkeligheden”, siger en forventningsfuld Sten Appelon Petersen.

Kundecase skrevet af Speakloud for Scanwo.