Støv, der hvirvler rundt, er fortid i lakslibeværkstedet hos Quorning Boats ApS i Fredericia, der i samarbejde med Jens Linde A/S har designet, udviklet og bygget et specialdesignet slibebord med zoneopdelte udsugningskanaler. 

 Quorning Boats bygger hvert år omtrent 35 sejlbåde under navnet Dragonfly. De populære både har gennem årene høstet meget hæder for deres sejlegenskaber, kvalitet og høje finish, og i 2021 er den nyeste Dragonfly 40 kåret til ”European Yacht of the Year”. 

 – I Quorning Boats bygger vi både med stor respekt for det gamle traditionsrige håndværk. Kvaliteten skal være i top, og det samme skal de arbejdsforhold, vores bådebyggere arbejder under. Derfor har vi i samarbejde med Jens Linde bygget et slibebord med 12.400 huller. Under bordet sidder der 5 zoneopdelte udsugningskanaler, der suger støvet væk, når vi sliber finerplader og trælister til sejlbådene, forklarer Jens Quorning, der er CEO i Quorning Boats. 

Smart og effektiv udsugning 

Den effektive udsugning giver først og fremmest et sundere arbejdsmiljø for de snedkere og bådebyggere, der hver dag sliber i hundredvis af træplader og trælister. Men de 12.400 huller i 5 millimeters bredde har også en anden smart funktion. 

 – Udover at støvet kan suges væk gennem de mange huller, skaber udsugningen også et vakuum, der suger træpladen fast til bordet. Det er en smart funktion, der gør det langt nemmere at slibe, forklarer Per Holst, der, som projektleder for ventilation i Jens Linde, har stået i spidsen for designet af slibebordet. 

 Jens Linde og Quorning Boats har i mere end 35 år samarbejdet om udsugning, punktudsugning, cyklonstøvsugning og ventilation. 

Fakta om slibebordet 

 • Det unikke slibebord har 5 zoneopdelte udsugningskanaler, der kan styres hver for sig 
 • Bordet er designet af Jens Linde og bygget af Quorning Boats 
 • Jens Linde har monteret alle udsugningskanaler 
 • Udsugningen skaber et vakuum, der holder pladen på plads under slibning 
 • Slibebordet er naturligvis lakeret med skibslak 
 • Dragonfly-logoet er gravet i bordet 

  Vil du vide mere om udsugning og ventilation? 

  Kontakt Per Holst 
  Projektleder ventilation 
  23 99 69 04
  phj@jenslinde.dk
   

  Skrevet af Speakloud for Jens Linde A/S.