Markedet for plantebaserede produkter vokser med hastige skridt i øjeblikket, og når man udvikler særligt innovative, bæredygtige og ekstra nærende produkter, som teamet hos Brannatura gør, så er det vigtigt med en erfaren rådgiver udi patenter, der forstår den basale teknologi og det rent forretningsmæssige.

Som en ung, innovativ virksomhed med plantebaserede produkter som Brannatura, træder man ind på et marked, hvor spillere som Arla og Naturli’ er markedsledende, og derfor er det vigtigt med stærke patenter. Især når der er tale om bæredygtige og nærende produkter, som Brannatura udvikler. Derfor har samarbejdet med Kanved Patent Consulting været vigtigt for virksomheden.

Brannatura_Products-row

– Det er nødvendigt med patenter i vores branche, blandt andet fordi havredrik og lignende produkter er et meget hot topic i øjeblikket. Vi udvikler noget, som er temmelig specielt, sammenlignet med hvad der er på markedet, så det er nødvendigt med beskyttelse. Ellers ville de markedsledende spillere som Naturli’ eller Arla kunne kopiere os, lyder det fra Sander Sieuwerts, der har stået i spidsen for Brannatura fra virksomhedens start i 2017.

Sander Sieuwerts har tidligere forsket i lignende produkter hos en af de markedsledende spillere og har derfor erfaring med, hvordan patentansøgninger håndteres i en større koncern.

– Jeg oplevede, at forskerne og den juridiske afdeling næsten ikke arbejdede sammen. Jeg kan godt forstå, hvorfor de gør, som de gør. Forskere skal gøre deres arbejde og ikke bruge tiden på at skrive ansøgninger. Men for at kvaliteten af patenterne bliver så høj som muligt, giver det meget mere mening at arbejde tæt sammen, som vi gør med Nicolai Kanved, fortæller Sander Sieuwerts.

– Han har blandt andet hjulpet os med at lave en patentafgrænsning. Vi undersøgte selv, om vores idéer kunne patenteres, men vi kunne ikke lave den dybe research, som han kan. Nicolai er meget erfaren, og han er god til at give rådgivning om, hvordan vi kan styrke vores patent. Han har også hjulpet os med basale elementer, som hvordan vi skal undersøge tingene, og hvordan det skal skrives ned, siger Sander Sieuwerts om samarbejdet med Nicolai om nyhedsundersøgelse og freedom to operate.

– Nicolai er god til at forstå det videnskabelige sprog. I teamet taler vi meget sammen i et videnstungt sprog, men Nicolai fanger det meste af, hvad vi siger og kan hurtigt oversætte det til et juridisk sprog. Han er også god til at fange, hvad vi tænker og har brug for – og give korrekt rådgivning baseret på det, lyder det fra Sander Sieuwerts.

Brannatura_Food-Festival-products-1024x787-1

Forståelse for virksomheden giver stærk rådgivning

Teamet hos Brannatura er fortsat i proces med udarbejdelse af en patentansøgning. Men produkterne står i kø for at komme på markedet, og derfor har det været vigtigt hurtigt at sikre de første patent filings på de plantebaserede, bæredygtige fødevareprodukter.

– Vi startede med at udvikle en række produkter som for eksempel havredrik, men som er mere nærende end de produkter, man kender på markedet. Det minder mere om komælk med mængden af næring. Samtidig er vi i gang med at udvikle andre produkter med samme idé om at skabe produkter, der er mere nærende og bæredygtige.

Brannatura_Products-row-2

Hvorfor har Brannatura ApS valgt os?

Direktør i Brannatura Sander Sieuwerts giver her et overblik over, hvorfor han har valgt at samarbejde med Kanved Patent Consulting.

  1. Hurtig og fleksibel eksekvering
  2. Nicolai har stor erfaring med patenter
  3. Han arbejder meget tæt sammen med sine kunder
  4. Nicolai forstår at omsætte videnstung information til forståeligt juridisk sprog

Hvilke opgaver løser vi?

Kanved Patent Consulting arbejder for Brannatura med:

  • Rådgivning om patentstrategi
  • Nyhedsundersøgelse
  • Freedom to operate
  • Indlevering og procedering af patentansøgninger
food-innovation-house-5

Kundecase skrevet af Speakloud for Kanved Patent Consulting.