Daniel Hersig sang sig ind i stuerne, da han sidste år deltog i Danmark har Talent på TV2. Siden har det musikalske talent stået på scenen på Fredericia Teater og Østre Gasværk Teater et utal af gange i rollen som drengen Mick i Danmarks store musical – Shubidua The Musical.

Snart skal Daniel og resten af castet til Aarhus Musikteater og fortsætte succesen, men inden da skal Daniel lige nå at udgive singlen ”Vinden viser vej”. Sangen har han selv været med til at skrive, og han har siden sommeren 2015 arbejdet med producer Michael Østergaard, pianist Ulrik Nielsen og tekstforfatter Ditte Hagen om at skabe den nye sang.

Det var Michael Østergaard, der kontaktede Daniel, efter han havde hørt ham i Danmark har Talant. Han drømte om at lave en anderledes sang, som havde et musical touch i lyd men samtidig noget elektronisk. Sangen, der nu er udgivet både på dansk og engelsk, handler om, at du skal blive ved med at kæmpe for dine egne drømme og mål i livet. Uanset om du møder medvind eller modvind, skal du tro på dig selv og ikke lade dig slå ud. Alt sammen noget den 15-årige Daniel fra Hedensted kan nikke genkendende til.

– Jeg har været utrolig heldig på min vej og synes, at jeg har haft meget medvind de sidste 2 år. Det er jeg meget taknemlig for, men det har til tider også været svært. Det at være anderledes og elske noget, som ikke ret mange andre drenge forstår, har givet mig nogle udfordringer. Men jeg elsker mit liv med musicals og har lært, at det vigtigste er, at jeg er mig selv, og at jeg ikke skal tænke på, hvad andre tænker, siger den karismatisk musicalperformer.

Daniel vil hjælpe andre børn

At sangen blev udgivet 9. april, samtidig med at Daniel skulle optræde på den store Mærkefestival, var bestemt ikke nogen tilfældighed. Mærkefestivalen er skabt for at hjælpe børn og unge og samle ind til Julemærkefonden. Sidste år deltog Daniel også på mærkefestivalen og efterfølgende besøgte han børnene på julemærkehjemmet i Fjordmark.

– Besøget gjorde et stort indtryk på mig. Jeg spillede bordfodbold med nogle af drengene og spiste aftensmad med dem. De bor jo der, og de er meget langt væk fra familie og venner. Mange af dem er blevet mobbet og kaldt en masse grimme ord i skolen, så nu bor de der for at få hjælp. Men der er ikke plads til særlig mange børn af gangen, og derfor har de brug for flere penge, forklarer Daniel Hersig.

Han er glad for, at hans besøg sidste år skabte stor glæde, og da han foreslog, at hans første optræden med hans nye sang skulle være til mærkefestivalen for alle børnene, skulle der ikke meget overbevisning til.

– Sangen handler jo netop om at kæmpe videre, uanset hvilken kamp, du kæmper og hvilken drøm du har, siger Ditte Hagen. Vi vil derfor alle sammen gerne hjælpe Daniel med at støtte op om børnenw. Helt konkret besluttede vi derfor at lade alle pengene fra salget af cd’en 9. april gå til Julemærkefonden.

Overaskede børn på scenen

Det var noget af en overraskelse for Julemærkefonden og for alle de fremmødte børn, da de pludselig blev kaldt op til scenen. Her fik alle børnene overrakt en cd, som de efterfølgende fik signeret. Bagefter blev der sat gang i cd-salget, og det var en glad Daniel Hersig, der kunne overrække alle pengene til fonden.

Pressemeddelelsen er skrevet af Speakloud for Daniel Hersig.