Storebælt Sinatur Hotel & Konference modtager international miljøpris i Green Key’s Best Practice Competition 2018.

Green Key er et internationalt anerkendt miljømærke, som tildeles turistvirksomheder, der gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet. I Danmark er Green Key kendt som Den Grønne Nøgle. I 2018 har organisationen i deres Best Practice Competition hædret turistvirksomheder, der fokuserer på at fortælle om og involvere gæsterne i virksomhedens arbejde med bæredygtighed.

Storebælt Sinatur Hotel & Konference sluttede på en fornem andenplads i konkurrencen. Den portugisiske restaurant A Cozinha por António Loureiro vandt Best Practice Competition 2018, mens STF Lugnåsbergets Vandrarhem i Sverige sluttede på en tredjeplads.

– På Storebælt Sinatur Hotel & Konference er vi enormt stolte af at blive hædret med en andenplads i Green Key’s Best Practice Competition 2018. Vi gør hver eneste dag vores ypperste for at arbejde bæredygtigt og har for eksempel fokus på miljørigtig energi og en gastronomi båret af råvarer fra lokale producenter og økologi.

Det forklarer direktør Jan Grimstrup Larsen, der sammen med konferencehotellets medarbejdere er dygtig til at fortælle om og involvere gæsterne i hotellets bæredygtige fokus.

– Alle vores konferencegæster kan få en guidet gastronomisk tur i vores køkkenhave. Her fortæller kokkene om, hvorfor vi bruger naturens egne krydderurter og råvarer fra lokale producenter i vores gastronomi. Vi uddeler også gratis affaldsposer til de af vores gæster, der ønsker at hjælpe med at holde strandene rene og fri for affald, og vi opfordrer på en pæn måde vores gæster til at genbruge kaffekoppen og håndklæder gennem korte og præcise miljøbudskaber, ligesom vi anbefaler alle at låne et par gummistøvler og gå en tur i den smukke natur, der omfavner os, forklarer Jan Grimstrup Larsen.

De små ting gør forskellen

Flere end 2.900 turistvirksomheder fra 55 forskellige lande er tildelt Grey Key, og de har alle haft mulighed for at blive hædret i Green Key’s Best Practice Competition 2018.

At det er lykkes Storebælt Sinatur Hotel & Konference at opnå en topplacering i det store, skarpe felt af turistvirksomheder, der prioriterer arbejdet med bæredygtighed, glæder naturligvis hoteldirektøren. Han tror på, at det er summen af vores små handlinger, der gør en forskel og skaber et bedre miljø og klima til gavn for vores børn og børnebørn.

– I Sinatur Hotel & Konference genanvender vi i dag 67 % af vores affald. Det er et højt tal, og vi forsøger med små budskaber rundt omkring på hotellet, på de sociale medier, i dagblade og i magasiner at fortælle om og inspirere andre til at genbruge deres affald. Vi bruger naturligvis også miljørigtig LED belysning og får en stor del af vores strøm fra egne solcelleparker og vindmøller. På displays kan gæsterne følge med i produktionen. Det er smart, og det er vores håb, at vi kan inspirere gæsterne til at leve mere bæredygtigt gennem blot små ændringer i deres dagligdag, forklarer Jan Grimstrup Larsen.

Pressemeddelelse skrevet af speakloud for Storebælt Sinatur Hotel & Konference.