Nordea Ejendomme og PenSam forvandler stor, forladt og trist stålgrossist-grund mellem Vasbygade, Enghave Brygge og Teglholmen til et nyt attraktiv boligkvarter i den sydlige del af Københavns Havn med i alt 1.350 lejelejligheder fordelt på 120.000 etagemeter.  

Med sine 613 lejligheder udgør Vasbygade-karréen knap halvdelen af det nye, store boligkvarter, der er døbt Frederiks Brygge. Langhuset på Vasbygade strækker sig over imponerende 330 ubrudte meter og er en af Danmarks længste sammenhængende boligbebyggelser.

Vasbygade-karréen er tegnet af Arkitema Architects for Nordea Ejendomme. For at skabe et æstetisk smukt gadeforløb ind mod byen varierer boligbyggeriet i højde fra fem til ti etager, ligesom facaden er forskudt og har forskellig beklædning. En af beklædningerne er RUSTIKOTTA Fjeldpanel® C2, og det glæder naturligvis adm. direktør i C2Elements Henning Thomsen, at Nordea Ejedomme har valgt den fynske virksomheds løsning til prestigebyggeriet.

”Frederiks Brygge er et nyt, imponerende og flot boligkvarter i Københavns Sydhavn. I C2Elements er vi stolte af, at Nordea Ejendomme og Arkitema har valgt RUSTIKOTTA Fjeldpanel® C2’s rødlige tegl til boligbyggeriet. Inspirationen til farvevalget er hentet fra de industribygninger, der tidligere lå på grunden og naturligvis fra den store røde nabo H.C. Ørstedsværket på Enghave Brygge”, forklarer Henning Thomsen.

Derfor faldt valget på RUSTIKOTTA Fjeldpanel® C2

RUSTIKOTTA Fjeldpanel® C2 er valgt som facadebeklædning på Vasbygade-karréen af flere årsager. For eksempel har det været muligt at designe beklædningsteglet i nøjagtig det ønskede rå, rustikke og flammede udtryk, der giver en naturlig patina til facaden på Vasbygade.

”Beklædningsteglet RUSTIKOTTA Fjeldpanel® C2 består i al sin enkelhed af ler, der er klinkebrændt ved 1.200 grader. Det er kendt for sin høje kvalitet og den lange levetid, ligesom det er 100 % frostbestandig og vedligeholdelsesfrit. Samtidigt er materialet 100 % genanvendeligt og vil ved destruktion ikke ligge miljøet til last, forklarer Henning Thomsen om andre årsager til valget af RUSTIKOTTA Fjeldpanel® C2.

WR Entreprise roser RUSTIKOTTA Fjeldpanel® C2

Vasbygade-karréen er bygget af totalentreprenøren WR Entreprise. Resultatet af samarbejdet med C2Elements og valget af RUSTIKOTTA Fjeldpanel® C2 indfrier bygmester i WR Entreprise Willy Rasmussens forventninger om en løsning til en konkurrencedygtig pris – uden at gå på kompromis med kvalitet og det visuelle udtryk.

”En helt særlig gevinst ved at benytte RUSTIKOTTA Fjeldpanel® C2 er tykkelsen på vægopbygningen 71 mm fra bagmuren. Konstruktionen giver flere m2 boligareal svarende til 1 til 2 m2 ekstra pr. lejlighed. Det er smart og snusfornuftigt set med økonomiske briller”, understreger Willy Rasmussen, der roser samarbejdet med C2Elements.

”C2Elements er proaktive. De tager ansvar og er dygtige til at finde løsninger. Samarbejdet har fungeret rigtigt fint, og vi har fået nøjagtig det flotte slutresultat i højeste kvalitet, vi forventede”, forklarer Willy Rasmussen, der ligesom Henning Thomsen, Nordea Ejendomme og PenSam glæder sig til at se byudviklingsprojektet Frederiks Brygge stå helt færdigt i 2019.

Læs mere om RUSTIKOTTA Fjeldpanel® C2 på www.c2elements.dk

Fakta Vasbygade

År: 2018
By: København
Land: Danmark
Type: Boliger
Arkitekt: Arkitema Architects
Koncept: RUSTIKOTTA Fjeldpanel – BaguetCladding
Leverandør: TEMPIO / NBK
Farver: Rødflammet / M7.06-0 /M9.09-0 / M9.11-0

Fakta om RUSTIKOTTA Fjeldpanel® C2

Længde:  400 mm
Højde: 200 mm
Tykkelse: 14 mm
Vægt: 35 kg pr. m2
Modulhøjden: 175 mm (standard)
Forbrug: 14,3 stk. pr. m2
Levetid: +50 år.

Nyhed til hjemmeside og  pressemeddelelse skrevet af speakloud for C2Elements.