Marc Nielsen fra Børkop har med hjælp fra mentor Trine Just og lærerne på Syddansk Erhvervsskole fået læreplads hos Ford Karvil i Fredericia.

– Inden jeg fik hjælp løb jeg panden mod muren mange gange. Mentorordningen har hjulpet mig videre og i gang med et spændende lærlingeforløb hos Ford Karvil, fortæller den 19-årige lærling.

Ansøgning gav udfordringer

Det var særligt problemer med ansøgningen, der voldte Marc Nielsen problemer.

– Jeg har aldrig været særlig god til at skrive. Med hjælp fra min mentor fik jeg skrevet en bedre ansøgning og fremhævet, hvorfor de skulle vælge mig. Vi lavede også en videoansøgning. Den forberedte mig til jobsamtalen med Ford, forklarer Marc Nielsen, der som det hør og bør drømmer om at åbne eget værksted.

Inden han når så langt, er der dog meget at lære endnu. Det understreger værkstedschef Andreas Andersen, der valgte Marc Nielsen. Et valg han ikke har fortrudt.

– Viljen lyser ud af Marcs øjne. Han er lyttende og interesserer sig for faget. Sammen med vores dygtigere mekanikere udvikler han sig dagligt i et professionelt miljø. På et autoriseret værksted bliver han presset. Bilerne skal være færdige til aftalte tid. Det motiverer Marc og gør ham fokuseret.

Andreas Andersen mener, at Ford Karvil har et ansvar for at uddanne nye mekanikere.

– Tager vi ikke nye lærlinge ind, har vi ingen dygtige mekanikere om 10 år. I Ford Karvil prioriterer vi derfor lærlinge højt. De går ikke bare rundt med en kost. Hos os er de en del af teamet. På den måde udvikler de sig til dygtige mekanikere, som vi ofte beholder, når de er færdiguddannet, fordi vi ved, hvad de kan.

Med hjælp fra mentorordningen tør Marc Nielsen drømme om fast arbejde som mekaniker, når lærlingetiden er slut.

Fakta

Uddannelsenspuljen ved Region Syddanmark har støttet projekt ”Praktikplads til alle”. Projektet løber frem til 31. december 2014.

 

Pressemeddelelsen er skrevet af for Campus Vejle og Syddansk Erhvervsskole.